26 °C Budapest
Ezeknél a boltoknál vezethetik be a foglalkoztatási kvótát

Ezeknél a boltoknál vezethetik be a foglalkoztatási kvótát

Pénzcentrum
2015. november 5. 10:34

Csak a szakdolgozókra lehet érvényes a boltok kötelező, mérethez kötött kvótarendszere. Sok nagy áruháznak jó hír, hogy a szabályozás csupán az élelniszert és napi fogyasztási cikkeket árusító boltokra vezethetik be - írja a Magyar Idők.

A lap információi szerint a kötelező foglalkoztatási kvóta kizárólag az élelmiszereket, napi fogyasztási cikkeket árusító boltokra lesz érvényes. Ez azt jelenti, hogy nem esnek majd a törvény hatálya alá:

  • A plázák,
  • Az iparcikkeket árusító üzletek,
  • A bútoráruházak,
  • A barkácsáruházak és
  • A műszaki boltok.
A tervezet szerint a 70 négyzetméterenként kötelező foglalkoztatási kvótát vezetnének be a szakirányú képzettséget igénylő dolgozóknál, ha az eladótér meghaladja a 400 négyzetmétert.

Így egyrészt az árufeltöltőkre nem terjed ki a szabályozás, másrészt a raktárak, egyéb hasznos terület sem számíthat majd a kvóta meghatározásánál.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?