3 °C Budapest

Ez az IKEA legújabb ötlete: sok vásárló tesznek vele boldoggá

2015. július 20. 16:26

Kutyaparkolót alakított ki kölni áruházában az IKEA. A cél az, hogy a gazdák kutyájukkal együtt mehessenek vásárolni - és ne hagyják őket a parkoló autókban.

Érdekes megoldással rukkolt elő az IKEA Németországban. "Kutyaparkolót" alakítottak ki kölni áruházuk előtt.

Az áruházlánc célja, hogy a kutyás vásárlókat is ki tudja szolgálni: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg vevő az üzlet kínálatából válogat, kutyája egy kényelmes fekhelyen hűsölve várja őt. A kutyák egy elkerített részen, egy zöld - a pázsitra emlékeztető - szőnyegen heverhetnek, és még vizet is kapnak.

Fotó: Twitter/debbiedoo22

Az IKEA egyik célja az volt a lépéssel, hogy a kutyákat ne a parkoló autókban hagyják gazdáik.

A Pénzcentrum megkereste az IKEA Magyarországot is. Kíváncsiak voltunk, nálunk lehet-e hasonlóra számítani.

Nagyon örülünk a kezdeményezésnek. Noha a magyarországi IKEA jelenleg nem tervezi a kölni IKEA áruháznál látható, kutyáknak kialakított várók bevezetését az áruházaknál, de a kölni tapasztalatok alapján meg fogjuk vizsgálni ezt a lehetőséget - tájékoztatott az áruházlánc.

Magyarországon is találni olyan boltokat, amelyek kifejezetten engedik, hogy kutyával vásároljunk náluk. Erre legtöbbször külön tábla is felhívja a figyelmet a bejáratnál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Új trend: az élményszerű vásárlás

A boltok egyre jobban odafigyelnek arra, hogy minél erőteljesebb vásárlási élményt adjanak vevőiknek. Ez egyrészt azért fontos, hogy a vásárló többet költsön az adott üzletben, másrészt azért is, hogy minél gyakrabban visszatérjen oda.
Magyarországon is találkozhatunk például érintőképernyős kijelzőkkel a boltokban (ezek például receptet mutatnak, bort ajánlanak), de az is elképzelhető, hogy a mérleg kijelzője vagy a blokk ad hasznos tanácsokat.

Van olyan bevásárlóközpont, ahol személyi tanácsadó segít a megfelelő ruhadarabok kiválasztásában, a legjobb esküvői ajándék megtalálásában, vagy a lakberendezési tárgyak, bútorok vásárlásában.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?