Így trükköznek a plázákban: elindultak a nyári leárazások

2015. június 18. 14:31

Korán kezdődtek idén a nyári leárazások: a ruházati boltokban a legszembetűnőbbek az akciók. Érdemes óvatosnak lenni a túl nagy árengedményekkel: a szakmabeliek szerint csalóka lehet, ha már most 70 százalékos kedvezményt kínál egy bolt.

Már múlt hét elején lehetett látni a leárazást jelző "SALE" feliratokat a kirakatokban, az igazi hullám azonban csak június közepén kezdődött. A kisebb márkák egyből belemennek az 50 százalékos kedvezményekbe, a nagyobbak inkább kivárnak, 20-30 százalékkal indítanak, majd hamarosan jönnek a nagyobb leértékelések - mondta el a Pénzcentrumnak az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont ruházati boltjának munkatársa.

Ugyanakkor itt is folyamatos változás figyelhető meg: évről évre egyre korábbra tolódik az akciós időszak kezdete, a nyár végéről inkább júniusra. Informátorunk szerint legfeljebb július közepéig tarthat a leárazás, augusztusra már minden boltban az őszi kollekciók (például kabátok, pulóverek) lesznek. Érdemes tehát most vásárolni, például az iskolakezdésre is.

Már most is trükköznek

A szakmában nyílt titok, hogy trükközik az, aki már most 70 százalékos árengedményt kínál. Vagy úgy tudja ezt megtenni, hogy korábban néhány napra felemelte az árakat, vagy úgy, hogy az egész boltban két pár zokni van, amit tényleg ennyire leáraz. A hatás ugyanaz: becsábítja a vevőket az üzletbe

 - jellemezte a helyzetet forrásunk.

A plázákban járva tényleg találkozhatunk látványosan nagy kedvezményekkel: ezek a legtöbb esetben csak az árukészlet kis részét érintik.

A webshopok is elkezdték

A plázák ruhaboltjaihoz, a sportboltokhoz időzítve a webshopok is bekapcsolták az akciórakétákat. A magyar webshopját néhány hete elindító H&M szerdán küldött hírlevelet a nyári leárazásról. A kisebb márkák közül a magyar ruházati cég, a BP már májusban akciózott, júniusban pedig webshopjából ingyen szállít házhoz, a sportcipőkre szakosodott Pig Shoes több termékére 30 százalékos kedvezményt kínál. A Shopline-nál is találkozhatunk nyári leértékelésekkel: a könyveken, CD-ken, szépségápolási termékeken túl például több sportruházati termék is kedvezménnyel kapható. A nagy külföldi divat/ruházati webshopok ezen a héten nyitották meg akciós kínálatukat - akár 50 százalékos kedvezményekkel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mit érdemes most venni?

Ha nem feltétlenül az számít, hogy a legfrissebb divat szerint öltözzünk,érdemes lehet most vásárolni akár őszre, jövő tavaszra, sőt, az előttünk álló nyári hónapokra is:

  • nadrágot, farmert
  • pólókat
  • sportruházati cikkeket
  • alsóneműt
  • fürdőruhát
  • nyári cipőt, sportcipőt, strandpapucsot
  • táskát, hátizsákot
  • tavaszi/őszi kabátot
  • a webshopokban akár drágább téli ruházatot is (jelentős kedvezménnyel)

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem