Ennyit kerestek a szervezők az Ötöslottó főnyereményén

Ennyit kerestek a szervezők az Ötöslottó főnyereményén

2015. június 3. 15:34

Csalás nélkül is hatalmas biznisz az Ötöslottó, tízmilliárdokat kaszál egyetlen halmozódási cikluson a Szerencsejáték Zrt.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a szombat esti, egy szerencsés játékosnak 5 milliárd forintot érő lottósorsolás után konteók (összeesküvéselméletek) középpontjába került a Pénzcentrum. Végül addig fajult a sztori, hogy tegnap szinte a teljes magyar média foglalkozott az üggyel; ma pedig az RTL Klub reggeli műsorában magyaráztuk el, "honnan is tudtuk előre" a milliárdokat érő nyerőszámokat.

A műsorban természetesen szóba került az is, hogy a hatalmas nyeremények kapcsán szinte mindig szárnyra kapnak a különböző összeesküvés elméletek; melyek egytől-egyig a játék tisztaságát kérdőjelezik meg. Nos, véleményünk szerint - a számsorsjátékokra vonatkozó szabályozáson túl - éppen elég jó érv a játék tisztaságára az, hogy a szervezők jól felfogott gazdasági érdeke is az, hogy ne legyen csalás.

Éppen ezért végeztünk egy egyszerű számítást arról, mennyi pénzt is kaszál a Szerencsejáték Zrt. egy olyan halmozódási ciklusban, mint a legutóbbi. Az 5 milliárdos főnyereményig 38 héten keresztül vezetett az út, amely alatt összesen 182 320 441 darab szelvényt értékesítettek. Ez azt jelenti, hogy az Ötöslottó - az alapjáték 225 forintos árával számolva - 41 022 099 225 forintos bevételt produkált a Szerencsejáték Zrt.-nek az elmúlt 38 héten.

Ezzel szemben az összes nettó nyeremény-kifizetés (38 hét 2-es; 3-as; 4-es; és 5 találatos szelvényeire kifizetett nyeremények) mindössze 16 645 606 285 forint volt.

Tehát a Szerencsejáték Zrt.-nek maradt bő 24 milliárdos (24 376 492 285 forint) adózás előtti eredménye. Ez még az igen magas nyereményadó (a nyeremények ugye nettóban értendőek a hazai lottójátékoknál) és egyéb adók, illetve járulékos költségek (például marketing-, üzemeltetési-, humánerőforrás költségek) megfizetése után is szép summa. Ráadásul ez mindössze egyetlen játék, egyetlen halmozódási ciklusa...

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Aki pedig mégis inkább a konteóknak hisz, és inkább nem tömné az állami kézben lévő Szerencsejáték Zrt. zsebét - amely egyébként nagyon komolyan kiveszi a részét a közteherviselésből -, annak annyit üzenünk, hogy nem kötelező játszani. Egy Portfolios kolléga például azon a véleményen van, hogy egyenesen "be kellene tiltani a lottózást". Mi ebben nem vagyunk biztosak - a provokációnak meg pláne nem ülnénk fel -, de azért olvassátok el ti is.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!