18 °C Budapest
Folytatódik a csökkenés: felveszik a harcot a rezsidémonnal szemben

Folytatódik a csökkenés: felveszik a harcot a rezsidémonnal szemben

2015. május 8. 10:36

Jövő januártól csökkenhet az internet-előfizetés áfája, a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra mérséklik a kulcsot - írja a Napi Gazdaság.

Az ágazati különadó egyik alappillére, a közműadó is csökkenhet 2017-től, de ennek feltétele lehet a szupergyors internethálózat kiépítése, ugyanis a közműadóból befolyt összeg azt mutatja, hogy a távközlési ipar szereplői - mivel ugyanannyi összeget fizetnek be - nem fejlesztettek sokat az adó bevezetése óta. Az állam a fejlesztést nem mellékesen 150 milliárd forinttal támogatná. A távközlési ágazat különadóját is folyamatosan kivezethetik, hasonlóan a bankadóval kapcsolatos változtatásokhoz. A szakma szereplői most arra várnak, milyen időintervallumot határoz meg a kormányzat.

Május közepén indul az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció, ahol 20 kérdésre vár választ az állampolgároktól a kabinet. A válaszadók véleményét figyelembe veszi a kormány, és beépíti azt a jelenleg alkalmazott törvények módosításába.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?