Erre fognak rákattanni a magyar vásárlók az év végén

2015. május 3. 07:03

Bár még az év felénél sem járunk, szakértők már most azt találgatják, mi lesz az idei sláger a boltokban, pontosabban a hűségprogramoknál. A magyar vásárlók ugyanis kimondottan szeretik ezeket a programokat, számítanak rájuk, és hűségesebbek ahhoz a bolthoz, ahol ilyen akciókkal várják őket.

A vásárlók számára mára gyakorlatilag követhetetlenné vált, hol, mi a legolcsóbb

- állítja a a hűségprogramok tervezésével foglalkozó TCC nevű cég értékesítési igazgatója.

Manfred Litschka szerint az elmúlt években az európai fogyasztók számára legfontosabb döntési szempont az ár lett, amiért 10-ból 54 vásárló akár áruházláncot is váltana. A fogyasztók tehát ártudatosabbak lettek, a boltoknak pedig nem volt más választásuk, árversenybe, folyamatos akcióhullámokba kezdtek. Ezek a folyamatos akciók azonban azzal járnak, hogy ma már nagyon nehéz ár alapján választani boltot. Na itt jönnek be az olyan, vásárlásösztönző eszközök, mint például a hűségprogramok.

Tízből hét európai vásárló szívesebben megy oda, ahol valamilyen ajándékkal jutalmazzák a vásárlást. Az ilyen programok a magyarok körében is rendkívül népszerűek: közel egyharmaduk hajlandó boltot is váltani miattuk, és majdnem ugyanennyien a saját boltjukban keresik aktívan ezeket a promóciókat.

Pontgyűjtés konyhai eszközökért, plüssfigurákért, sportszerekért: ezt a vásárlók egyre inkább igénylik. A boltnak pedig nagyon megéri, hiszen

  • a sikeres hűségprogramok növelik a meglévő vásárlók hűségét;
  • növelik a vásárlások gyakoriságát;
  • és azok számát is, akik gyakran vásárolnak az adott üzletláncnál;
  • az elégedett fogyasztók szívesen osztják meg élményeiket és tapasztalataikat ismerőseikkel;
  • ez a közösségi oldalakon is egyre inkább tetten érhető (többen látogatják az áruházlánc oldalát).

A hűségprogramokban való részvételt a legtöbben a vonzó ajándékkal magyarázzák, de a vásárlók harmada számára az is fontos, hogy elismerjék hűségüket. A résztvevők negyede számára nyomós érv az is, hogy a hűségprogramok szórakoztatók és sokan vannak azok is, akik rokonaik, barátaik kedvéért hajtanak az ajándékokra. Az ajándék tehát a legfontosabb kulcsa a programok sikerének.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Idén a Star Wars lesz a sláger

Egy-egy jelentős filmpremierhez kapcsolódó hűségprogram könnyen "beszippanthatja" a vásárlókat: ilyen volt 2013-ban a Hupikék Törpikék bemutatója, idén pedig a Star Wars játszhat hasonló szerepet a kiskereskedelemben. Tavaly a labdarúgó világbajnokság volt a slágertéma: Európa-szerte sok hűségprogram vonzotta ezzel az áruházakba a fogyasztókat. Gyakorlatilag folyamatos népszerűségnek örvendenek a gyermekjátékot kínáló programok is, amelyben főként a kisgyermekes szülők, nagyszülők vesznek részt szívesen.

A mai napig népszerűek azok a hűségprogramok, amelyek valamilyen minőségi konyhai eszközzel jutalmazzák a vásárlókat. Jellemző trend az egészséges életmódra törekvés is, amely a spoteszközök, és sportkiegészítők piacára és az erre épülő hűségprogramokra is élénkítőleg hatott.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem