25 °C Budapest
Erre fognak rákattanni a magyar vásárlók az év végén

Erre fognak rákattanni a magyar vásárlók az év végén

2015. május 3. 07:03

Bár még az év felénél sem járunk, szakértők már most azt találgatják, mi lesz az idei sláger a boltokban, pontosabban a hűségprogramoknál. A magyar vásárlók ugyanis kimondottan szeretik ezeket a programokat, számítanak rájuk, és hűségesebbek ahhoz a bolthoz, ahol ilyen akciókkal várják őket.

A vásárlók számára mára gyakorlatilag követhetetlenné vált, hol, mi a legolcsóbb

- állítja a a hűségprogramok tervezésével foglalkozó TCC nevű cég értékesítési igazgatója.

Manfred Litschka szerint az elmúlt években az európai fogyasztók számára legfontosabb döntési szempont az ár lett, amiért 10-ból 54 vásárló akár áruházláncot is váltana. A fogyasztók tehát ártudatosabbak lettek, a boltoknak pedig nem volt más választásuk, árversenybe, folyamatos akcióhullámokba kezdtek. Ezek a folyamatos akciók azonban azzal járnak, hogy ma már nagyon nehéz ár alapján választani boltot. Na itt jönnek be az olyan, vásárlásösztönző eszközök, mint például a hűségprogramok.

Tízből hét európai vásárló szívesebben megy oda, ahol valamilyen ajándékkal jutalmazzák a vásárlást. Az ilyen programok a magyarok körében is rendkívül népszerűek: közel egyharmaduk hajlandó boltot is váltani miattuk, és majdnem ugyanennyien a saját boltjukban keresik aktívan ezeket a promóciókat.

Pontgyűjtés konyhai eszközökért, plüssfigurákért, sportszerekért: ezt a vásárlók egyre inkább igénylik. A boltnak pedig nagyon megéri, hiszen

  • a sikeres hűségprogramok növelik a meglévő vásárlók hűségét;
  • növelik a vásárlások gyakoriságát;
  • és azok számát is, akik gyakran vásárolnak az adott üzletláncnál;
  • az elégedett fogyasztók szívesen osztják meg élményeiket és tapasztalataikat ismerőseikkel;
  • ez a közösségi oldalakon is egyre inkább tetten érhető (többen látogatják az áruházlánc oldalát).

A hűségprogramokban való részvételt a legtöbben a vonzó ajándékkal magyarázzák, de a vásárlók harmada számára az is fontos, hogy elismerjék hűségüket. A résztvevők negyede számára nyomós érv az is, hogy a hűségprogramok szórakoztatók és sokan vannak azok is, akik rokonaik, barátaik kedvéért hajtanak az ajándékokra. Az ajándék tehát a legfontosabb kulcsa a programok sikerének.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Idén a Star Wars lesz a sláger

Egy-egy jelentős filmpremierhez kapcsolódó hűségprogram könnyen "beszippanthatja" a vásárlókat: ilyen volt 2013-ban a Hupikék Törpikék bemutatója, idén pedig a Star Wars játszhat hasonló szerepet a kiskereskedelemben. Tavaly a labdarúgó világbajnokság volt a slágertéma: Európa-szerte sok hűségprogram vonzotta ezzel az áruházakba a fogyasztókat. Gyakorlatilag folyamatos népszerűségnek örvendenek a gyermekjátékot kínáló programok is, amelyben főként a kisgyermekes szülők, nagyszülők vesznek részt szívesen.

A mai napig népszerűek azok a hűségprogramok, amelyek valamilyen minőségi konyhai eszközzel jutalmazzák a vásárlókat. Jellemző trend az egészséges életmódra törekvés is, amely a spoteszközök, és sportkiegészítők piacára és az erre épülő hűségprogramokra is élénkítőleg hatott.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30