15 °C Budapest
Egyre kevesebb legális cigit szívnak a magyarok

Egyre kevesebb legális cigit szívnak a magyarok

2015. március 25. 09:00

Az idén januárban 472 millió szál cigaretta fogyott, míg tavaly az első hónapban 549 millió szál - írja a Világgazdaság.

A lap szerdai számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki statisztikái alapján azt írták, hogy tavaly éves szinten rekordalacsony volt az értékesítés, 7,3 milliárd szálat adtak el, de az idei januári adat alapján ennél is kevesebb lesz az idén. A korábbi években az értékesítés a 10 milliárdot is meghaladta.

Ugyanakkor a szakértők arra hívták fel a lap figyelmét, hogy a fogyasztás nem csökkent ilyen mértékben, hiszen vágott dohányból - amelyből a fogyasztó maga sodorja a cigarettát - többet értékesítenek a korábbinál. Az idén januárban 524 tonna fogyott ebből a termékből, míg tavaly januárban 485 tonna.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?