25 °C Budapest
Okosabban telefonálhatunk áprilistól, több korlátlan csomag jöhet

Okosabban telefonálhatunk áprilistól, több korlátlan csomag jöhet

2015. március 18. 12:03

Több lehet a korlátlan beszélgetést lehetővé tevő mobil-díjcsomag, miután áprilistól csökken az úgynevezett hívásvégződtetési díj.

Áprilistól csökken az úgynevezett hívásvégződtetési díj a mobilszolgáltatásoknál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy több, korlátlan telefonálást lehetővé tevő csomag jöhet.

A végződtetési díj az a maximális összeg, amelyet a hívó fél szolgáltatójának kell fizetnie a hívott fél szolgáltatója felé (ha a kettő nem ugyanaz) egy percnyi telefonbeszélgetés esetén.

Eddig azért volt nehezebb korlátlan telefonálást lehetővé tevő tarifákat kínálni, mert túl magasak voltak a végződtetési díjak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint a végződtetési díj 2013 januárja óta 7,06 forint/perc, amely egységesen, valamennyi szolgáltatóra nézve azonos mértékben, 1,71 forint/percre csökken.

A nagykereskedelmi végződtetési díjak csökkentése a kiskereskedelmi díjak további csökkenéséhez vezethet, valamint nagyban segítheti a korlátlan lebeszélhetőséget tartalmazó kiskereskedelmi díjcsomagok terjedését. Az új díj bevezetésével a hazánkban alkalmazandó mobil végződtetési díjak a második legalacsonyabbak lesznek az Európai Unióban.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?