20 °C Budapest
Tényleg a Pöttyös a legfinomabb? Itt a nagy túró rudi teszt

Tényleg a Pöttyös a legfinomabb? Itt a nagy túró rudi teszt

Pénzcentrum
2015. február 25. 06:00

Virág- és műanyagíz, mosogatólé beütés, szaloncukor utánzat: sok csalódás érte a Pénzcentrum nagy túró rudi vaktesztjének résztvevőit. A maximum pontszám közelébe se került a nyertes Pöttyös Túró Rudi.

Tizenháromféle túró rudit vaktesztelt a Pénzcentrum bővített szerkesztősége. A teszthez különböző gyártók legegyszerűbb, külön ízesítés nélküli, normál túró rudijait választottuk. Az eredmény nem hozott óriási meglepetést: a Pöttyös Túró Rudi a nyertes. Bár a Cserpes Trudi csokiját ítélték tesztelőink messze a legjobbnak, a túró, az összhatás és a csomagolás magas pontjai miatt mégis a Pöttyös lett az igazi.

KATTINTS! Megtudtuk, hogy cselezhetik ki a multik a vasárnapi boltzárat

Vizsgált szempontok

  • Túró - 10 pont
  • Csoki - 10 pont
  • Összhatás - 10 pont
  • Külső - 10 pont
  • Csomagolás - 10 pont

Előkészületek

A rudikat ugyanazon hőfokon hűtöttük 3 órán keresztül. Utána felvágtuk őket, úgy tálaltuk külön tányérokon. Emellett mindegyikből feltálaltunk egyet-egyet egészben is, hogy a rudakat egyben is láthassák a tesztelők.


A kóstolás során nem tudományos vizsgálatot végeztünk, egyszerűen íz és állag, no meg külcsín alapján osztályoztuk a termékeket. A csomagolásokat - így a versenyző termékeket - senki nem láthatta addig, amíg végig nem ette a repertoárt.

Tesztelőink 1-től 10-ig értékelhették a túró, illetve külön a csoki ízét is, emellett adtak ugyanígy pontszámot az összhatásra is, a csoki és a túró harmóniájára, és az állagra, vagyis az összhatásra is. Plusz ebben a részben még a külsőt is pontozták, ez vonatkozott az egész darabokra. Ez a pontozás is hasznosnak bizonyult, mert a 13 darab közül voltak kifejezetten satnya, vékonyka darabok is. Külön 10-et kaphatott a csomagolás is, hiszen az is akarva akaratlan befolyásolhatja a választásunkat.

Az eredmény

Így a belső tulajdonságra összesen 40 pont volt adható, míg a külsőre összesen 10. A tesztben tizenketten vettek részt, így

az abszolút maximum belső pontszám 480 pont volt, míg a legmagasabb külső pont 120 lehetett volna, a kettő összesen pedig 600 pont.

Szőrösszívű ítészeink a 600-ból mindössze 431-gyel díjazták a legjobban teljesítő Pöttyös Túró Rudit, míg az ízösszhatás csak 335-öt kapott a 480-ból.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ő kapta a legjobb pontszámot a túró ízre, az összhatásra és a csomagolásra.

Még akkor is, ha sokan kritizálták, hogy a jelenlegi akciónak köszönhetően pöttyök helyett szívecskék sorjáznak a papíron. A végső összesítésben második lett a Cserpes 429 ponttal, ami szintén nem óriási meglepetés, itt a csoki vitte a prímet. Sokan pozitívumként értékelték, hogy a túró nem annyira édes, inkább savanykás ízű.

Valójában ha a csomagolást nem pontoznánk, akkor a Cserpes nyert volna.

Az első kettő helyezett jól elhúzott a többi ruditól, és míg közöttük csak minimális különbség volt, a harmadik helyezett a Kockás Túrórúd jóval kevesebb pontot gyűjtött. Bár ehhez szükség volt a csomagolásra is, az a papír nélkül értékelt összesítésben (azaz csak az íz és belső kinézet szerint) a Milfina natúr rudi került a dobogó harmadik fokára.

A pontszámok mellett rövid szöveges értékeléseket is vártunk a tesztelőktől. Ezt a lehetőséget leginkább kritizálásra használták a kóstolók, pozitív vélemény alig érkezett, csak visszafogott dicsérő szavakat olvastunk. Az már óriási siker volt, ha valaki azt írta, hogy venne az adott termékből, vagy hogy korrektnek tartja-e az adott terméket vagy sem.

Ezzel szemben, a negatív kritikáknál elszabadult a pokol, volt aki kutyakaki kinézetűként írt le egy-egy rudit, műanyag vagy virág(!)ízűnek értékelte az adott darabot.

Abszolút szitokszónak számított a szaloncukor íz is. A tizenhárom fajta végigevése egyébként meglehetősen leterhelte a tesztelők gyomrát, sokan már a terjengő túró rudi szagtól is rosszul voltak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33