13 °C Budapest
Ezek a karácsony slágerkönyvei: itt a kedvencek toplistája

Ezek a karácsony slágerkönyvei: itt a kedvencek toplistája

2014. december 5. 05:54

Az idei karácsonyi szezonban is az egyik legnagyobb sláger várhatóan a könyv lesz. Érdekesség azonban, hogy bár 2014-ben is sok a jó könyv, rekordoteladást várhatóan egyik sem hoz majd.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség előrejelzése szerint idén egy magyar család átlagosan 30-35 ezer forintot költ majd ajándékokra. Bár a költés mértékében természetesen jókora szórás lehet, de így is szinte mindenki, a 18-69 éves korosztály kilenctizede tervez karácsonyra ajándékokat vásárolni szeretteinek. A legtöbbet várhatóan idén is az idősebbek és a gyermeket nevelők szánnak a karácsonyfa alatti meglepetésekre.

A szakmai szövetség szerint az ajándékok köre idén sem változik; a karácsony közeledtével hagyományosan nő a szépségápolási, IT- és szórakoztató elektronikai termékek, az ajándék jellegű élelmiszerek, a gyermekjátékok, és a ruhafélék iránti kereslet. Mindezek mellett idén is az egyik legnagyobb sláger várhatóan a könyv lesz.

A magyar könyvpiac nagyon farnehéz: az árbevétel 30-35 százaléka jellemzően a karácsonyi szezonban képződik.

A Pénzcentrum értesülései szerint az idei karácsonyi szezonban kifejezetten érdekes, hogy bár sok jó könyv van, forgalmi szempontból azonban egyetlen kiugróról sem lehet beszélni.

Amíg tavaly rá lehetett mutatni egy Frei Tamásra vagy egy Infernóra - ezek akár 40-80 ezer példányban is elfogytak -, addig idén a karácsonyi slágerkönyvek inkább a 20-30 ezres kategóriába esnek majd

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Starcz Ákos, a Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum iparági értesülései szerint a gyerekkönyvek esetében az idei sláger várhatóan Varró Dániel új könyve lesz, de a klasszikus Disney-s könyvek is jól teljesítenek majd. Sőt, a Demény nevű kutya életét feldolgozó, egy blogból kinőtt könyv is óriási siker lehet. A felnőtt irodalomban pedig Németh Miklós életrajzi könyve, Nyáry Krisztián friss története, és - bár ez nyilván nem karácsonyi könyv - Kelemen Anna bulvárvallomása tarolhat. Úgy tudjuk, D. Tóth Kriszta második regénye is a várakozások felett teljesít - az első 10 ezer példányt úgy elkapkodták a boltokból, hogy pár napig nem is volt, újra kellett nyomni.

De nemcsak az újdonságok fogynak majd várhatóan nagyobb számban. Sokan ugyanis ilyenkor szerzik be az év közben megjelent slágerkönyveket, valamint a 2014-es bestsellereket is. Ilyenek lehetnek többek között "Az örökkévalóság küszöbén" Ken Follettől, a "Narancsbőr - Az Orbán-vagyonok nyomában" Ferenczi Krisztinától, vagy például Suzanne Collins regényciklusa, amelynek legújabb adaptációja éppen most fut a mozikban.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?