11 °C Budapest

Razzia a nagybanin: több tonna termék végezte a kukában + videó!

2014. november 27. 15:30

Összehangolt ellenőrzést tartottak a hatóságok a nagybani zöldség-és gyümölcspiacon. A hajnali razzián közel 3 tonna terméket (kivit, karfiolt, ubokrát és szaloncukrot) foglaltak le és semmisítettek meg.

Összehangolt ellenőrzést tartott az elmúlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága és Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága a fővárosi nagybani zöldség-és gyümölcs piacon. A NÉBIH szakemberei által vizsgált árusoknál elsősorban a nyomonkövethetőséggel és a jelölési szabályok betartásával volt probléma.

A hajnali razzián a NÉBIH mintegy 3 tonna ismeretlen eredetű, jelöletlen terméket foglalt le és semmisíttetett meg.

A termékek között legnagyobb mennyiségben ipari kivit (2,1 tonna)koboztak el az ellenőrök, mivel ezek eredete nem volt tisztázható. A szakemberei lefoglaltak továbbá jelölés nélküli karfiolt és uborkát, valamint 2,5 mázsa szaloncukrot is - tájékoztatta a Pénzcentrumot a NÉBIH.

Az ellenőrzés pozitív tapasztalata, hogy több árus, akikkel szemben korábban el kellett járnia a hatóságnak, a mostani ellenőrzésen már teljes mértékben a jogszabályoknak megfelelően kezelte áruját.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm