8 °C Budapest

7 tipp: így éld túl, amíg megjön az októberi fizu

2014. szeptember 26. 10:58

Sok családban húzós hónap (volt) a szeptember: az iskolakezdéshez kapcsolódó kiadások évről-évre megterhelik a pénztárcát, ilyenkor sok az előre nem látható, váratlan kiadás is. A fizetés sokaknak csak egy hét múlva érkezik, addig még ki kell húzni valahogy. A Pénzcentrum most 7 olyan spórolási tippet mutat, ami segíthet túlélni a következő napokat.

1. Írj egy gyors főzési listát a következő napokra. Ne csak azt nézd meg, hogy mi az, ami elfogyott otthon, hanem tervezd meg, mit fog reggelizni, ebédelni, vacsorázni a család. Kalkulálj azzal is, hogy valószínűleg lesznek olyan maradékok, amiket másnap fel tudsz használni alapanyagként (természetesen az élelmiszer-kezelési szabályok betartása, a megfelelő hőkezelés mellett). Egy ilyen lista abban is segít, hogy tudatosabban, változatosabban étkezzünk.

2. Tele van a net spórolós receptekkel, a legtöbb gasztro-oldalon találsz ilyen rovatot. Állíts össze egy ilyen, spórolós menüsort a következő napokra - akár olyan ételeket is kipróbálhatsz, amikre eddig nem is gondoltál. A Pénzcentrum is mutat néhány gazdaságos receptet, KATTINTS!

3.
Tarts húsmentes napokat. Egy kis kreativitással egészséges és finom vegetáriánus ételeket tudsz főzni: talán pont most jött el az ideje egy kis kísérletezésnek.

4. Nézz szét alaposan, mi maradt a hűtőben, a kamrában, a konyhaszekrényben, fagyasztóban. Gondold át, mit tudsz a megmaradt alapanyagokból, tartós élelmiszerekből főzni a hétvégén.

5. Ne félj megvásárolni azokat a termékeket, amelyek közelítenek a minőségmegőrzési időhöz. Ezek az élelmiszerek még akár napokig felhasználhatók, de sok esetben az eredetihez képest jóval alacsonyabb áron adják őket. A vegyi áruknál, háztartási cikkeknél a termékek akár még hetekkel, hónapokkal a minőségmegőrzési idő után is használhatók.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

6. Csinálj egy Ma nem költök semmit napot, mondjuk hétfőn. Vigyél otthonról reggelire szendvicset, a hétvégi maradékból ebédet, kávét termoszban, igyál csapvizet ásványvíz helyett. 

7. Nézd meg, nem maradt-e valamilyen vásárlási utalványod, kuponod, esetleg melegétel-utalványod. Ellenőrizd a bankszámládat, hiszen elképzelhető, hogy elfeledkeztél arról, hogy maradt még rajta néhány ezer forint. Akár a hitelkártyás vásárlásaid után kapott pontokat is felhasználhatod.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm