Tinidráma: ezek a legolvasottabb könyvek idén ősszel

Tinidráma: ezek a legolvasottabb könyvek idén ősszel

Pénzcentrum
2014. szeptember 14. 13:01

Úgy tűnik, augusztusban nemcsak a munkahelyeken állt meg az élet, hanem a Bookline TOP50-es listájának élmezőnyében is: a múlt havi első két helyezett változatlan maradt, és a harmadik is csak egy helyet csúszott lejjebb.

John Green bestsellerét, a Csillagainkban a hiba című tinidrámát egy könyv se volt képes letaszítani a sikerlista első helyéről augusztusban, mint ahogy a júliusi TOP50 ezüstérmese, Bartos Erika Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyve is tartotta második helyezését. Stephen King Álom doktorát - amelyben a Ragyogás időközben felcseperedett gyerekszereplőjének mindennapjait követhetjük nyomon - is csupán a toplisták "régi motorosának", Jennifer Probstnak sikerült leszorítania a 4. helyre a Milliárdosfeleségek-sorozat utolsó kötetével. Az Eltervezett házasságban egy megközelíthetetlen, szívügyekben csetlő-botló üzletasszonyt ismerhetünk meg, aki szerelmi mágiához folyamodva igyekszik a csúcsra jutni magánéletében is. Jennifer Probst a bronzérem mellett duplázott is, hiszen a sorozat előző kötete, az Elhibázott házasság a 37. helyen végzett.

Bár már egyáltalán nem kelt feltűnést, hogy a legkeresettebb könyvek között minden hónapban rengeteg pszichológiával és gyerekneveléssel foglalkozó kiadvány található, az augusztusi toplistát elnézve külön figyelmet kell szentelnünk a műfajnak. Hogy a változtatás és a tudatos életvezetés igénye több mint múló szeszély, azt az Amit rosszul tudtunk a gyerekekről (Po Bronson, Ashley Merryman - 5.), az Anyapszichológia (Vida Ágnes - 7.), A mindennapi kenyérnél is fontosabb a remény (Böjte Csaba - 12.), A Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked? (Vekerdy Tamás - 22.) és a Most vagy Soha (Feldmár András - 35.) helyezései bizonyítják, valamint a Pál Ferenc, Dr. Bagdy Emőke és további neves pszichológusok által közösen írt újdonság, a Bízz magadban!. Utóbbi még meg sem jelent, az előjegyzések szerint azonban máris a 34. helyezett lett. A közelgő iskolakezdés sok mindenkit nosztalgiára is ösztönözhetett: a Vuk (48.), a Misi Mókus kalandjai (32.) és az Ablak Zsiráf (33.) olyan gyerekklasszikusok, amelyeknek első rajongói már saját maguk is szülőkké válhattak.

A filmipar és a könyvkiadás összefonódása sem ismeretlen jelenség manapság, és erre a listavezető Csillagainkban a hibán kívül Veronica Roth Beavatott-trilógiájának (A lázadó - 8., A beavatott - 10.) és Gayle Forman Ha maradnék című regényének (15.) népszerűsége is rámutat. A szürke ötven árnyalatának egyelőre csak a július végén nyilvánosságra hozott trailere borzolja a kedélyeket, de úgy látszik, ez a tény se akadályozta meg, hogy a trilógia augusztusban is a legkeresettebb könyvek közé kerüljön. (16., 27., 28.)

Az e-könyvek között általában sokkal nagyobb arányban reprezentálják magukat a romantikus regények, mint a nyomtatott könyvek között, és ez augusztusban sem volt másként. Az Eltervezett házasság az e-könyvek között is dobogós helyet szerzett (2.), a listából pedig kiemelkedik Fejős Éva Éjszaka Bangkokban és Fábián Janka Rozmaring című műve: előbbi lassan egy, utóbbi pedig több mint két éve szerepel a legjobb e-könyvek között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?