15 °C Budapest

Elképesztő fogás: hetvenezer hamis árucikket foglaltak le

MTI
2014. július 7. 19:08

Több mint hetvenezer hamisított árucikket foglaltak le az Európai Unió tagállamainak vámhatóságai az ERMIS névre keresztelt, összehangolt akcióban - tudatta hétfőn az Európai Bizottság.

Az akció főleg a postán vagy futárral kézbesített, kis csomagokra összpontosított. A műveletet a görög vámhatóság és az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF hajtotta végre más tagállamok, Macedónia, Montenegró, Szerbia, Törökország és az Európai Bizottság szakembereinek bevonásával.

A márciusi műveletben összesen 634 rajtaütést szerveztek, a hamis áruk többsége pedig a Távol-Keletről érkezett. A szakemberek lefoglaltak mobiltelefont, napszemüveget, autóalkatrészeket, valamint gyógyszereket is.

"Ezek a hamisítványok veszélyt jelenthetnek az európai fogyasztókra, mert többnyire nem az uniós egészségügyi és fogyasztóvédelmi előírások betartásával készülnek" - áll a brüsszeli testület közleményében.

A bizottság arra is felhívja a figyelmet, hogy a magánvállalatok együttműködése is kulcsfontosságú a hamisítványok kiszűréséhez; azt ugyanis, hogy egy termék hamis-e, csak az eredeti gyártója, pontosabban az eredeti termék jogtulajdonosa állapíthatja meg. Az ERMIS-akcióban 210 olyan csomagot fogtak el, amelyek esetében az eredeti jogtulajdonos nem működött együtt a hatóságokkal, így a gyanús termékeket nem lehetett hivatalosan hamisnak nyilvánítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?