23 °C Budapest

Már csak napjai vannak hátra a legendás pesti piacnak

Pénzcentrum
2014. június 10. 14:08

Június 16-án kezdi meg a bírósági végrehajtó az egykori Józsefvárosi piac területének kiürítését és átadását - értesítette az időpont kitűzéséről a MÁV Zrt.-t a bírósági végrehajtó.

A végrehajtó reggel 8 órakor, szükség esetén a karhatalom igénybevételével megjelenik a Józsefvárosi piac bejáratánál, lezárják a területet és elkezdik a végrehajtást - így kezdődik majd a most kitűzött időpontban, június 16-án a végrehajtás, mondta el az Inforádiónak Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója.

A végrehajtó jegyzőkönyvet vesz fel, és intézkedik a Kőbányai úti terület teljes kiürítéséről.

"A helyszínen végzett felmérések alapján közel 890 könnyűszerkezetes felépítmény és több mint 260 konténer található. A június 16-ig rendelkezésre álló időt tekintve a kiürítéshez igen erős szervezésre, erőforrásokra és logisztikára van szükség, ezért nem igazán látom annak a reális esélyét, hogy a Komondor Kft. ezt önkéntes teljesítéssel ebben a határidőben teljesíteni tudja" - jelezte Korsós Boglárka.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tavaly június 3-án alapítói határozatban adta feladatként a MÁV-nak a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vasúttársaság június 17-én közjegyzői okiratban 150 napos határidővel felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését, így az november 21-én megszűnt. Ekkor azonban a Komondor Kft. a MÁV előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének.

Másnap a vasúttársaság megindította a végrehajtási eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a Józsefvárosi piac területének visszaszerzésére. A cég jelentős összegű használati díjjal tartozik a MÁV felé - mondta el Korsós Boglárka vagyonkezelési és gazdálkodási igazgató.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?