Ez a csoportos lottózás legnagyobb veszélye

Pénzcentrum
2014. március 8. 08:01

A 10. játékhéten 2 milliárd 865 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón. A gigászi főnyeremény miatt egyre többen játszanak; sokan csapatba verődve akarják növelni esélyeiket.

Kihúzták az Ötöslottó 10. heti nyerőszámait
Az Ötöslottó 10. heti nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
3; 26; 31; 46; 66

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT

24 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, ezen a játékhéten (10.) már 2 milliárd 865 millió forintot ér a telitalálat. A hatalmas jackpot miatt természetesen egyre többen játszanak; sokan ráadásul csapatba verődve akarják növelni esélyeiket. Meglepő kezdeményezéssel állt például elő Győrújfalu polgármestere: az önkormányzat a falusiakkal közösen lottózik - derült ki az RTL Klub Híradó c. műsorának egyik riportjából.

A Győr melletti településen hetente 500 forintot kell befizetni és az így összegyűlt pénzből veszik meg a szelvényeket. Amennyiben nagyobb összeget nyernek (4 vagy 5 találat esetén), szétosztják, ha pedig kisebbet, akkor az a falukasszába kerül és a településre költik. Már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Kiszámolták, ha most lenne telitalálatuk, fejenként több mint 28 millió forint jutna mindenkinek.

A csoportos/szervezett lottózás ugyanakkor nem példátlan Magyarországon. 2009 októberében például az a hír járta be az országot, hogy 10 budaörsi rendőr vitte el az akkori, több mint kétmilliárd forintos főnyereményt az Ötöslottón. De a hosszabb halmozódás alatt általában sorra alakulnak a családi, baráti, céges lottócsoportok. Sőt, az elmúlt időszakban megjelentek itthon a szervezett lottózásra alakult online fogyasztói közösségek is. Mielőtt azonban szervezett lottózásra adnánk fejünket, nem árt néhány dolgot tisztázni.

KATTINTS! Kiderült: ennyire veszélyes játék az Ötöslottó

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján nem folytatható belföldön vagy külföldön szervezett szerencsejátékban történő részvételre Magyarországon értékesítési, szervező, közvetítő tevékenység akkor, ha a szerencsejáték szervezésére az állami adóhatóság nem adott engedélyt - tudatta lapunkkal a Szerencsejáték Zrt.

Mivel azonban a fogyasztói közösség szervezése szerencsejáték-szolgáltatás közvetítésének minősül, ezért nem ütközik jogszabályba és engedély nélkül megvalósítható. Az esetleges "kellemetlenségek" elkerülése végett nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy a nyeremény kifizetésekor a Szerencsejáték Zrt. kizárólag a szelvény tulajdonosával tartja a kapcsolatot. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag csak a szelvény tulajdonosán múlik, kik között osztja fel a nyereményt.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?