16 °C Budapest

Baj van az Erzsébet-utalványokkal a SPAR üzleteiben

Pénzcentrum
2014. január 28. 11:06

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint technikai hiba miatt sokan nem tudnak fizetni Erzsébet-utalványukkal a SPAR üzletekben. A vásárlók helyzetét nehezíti, hogy csak a pénztárnál szembesülnek azzal, hogy nem fogadják el utalványukat.

Több SPAR-ban is gondok vannak az Erszébet-utalvány elfogadásával - értesült a Pénzcentrum.hu. Úgy tudjuk, sok esetben nem lehet fizetni a lánc üzleteiben az egyik legnépszerűbb cafeteria-elemmel: a rendszer azt jelzi ki, hogy egyszer már felhasználták az adott utalványt.

Információink szerint olyan eset is előfordult, hogy a vásárló közvetlenül a pénztárnál bontotta fel az utalványokat tartalmazó, lezárt borítékot - mégis volt a csomagban olyan utalvány, amit nem fogadott el a rendszer. Információink szerint ugyanazokat az utalványokat más boltban minden gond nélkül fel lehetett használni.

Több vásárlóról tudunk, aki az Erzsébet-program Ügyfélszolgálati Irodájához fordult panaszaival, ott azonban azt mondták nekik, hogy a SPAR rendszerében van a gond, és az üzletlánchoz irányították őket.

Lapunknak is megerősítette az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., hogy tudnak a problémáról. Gyakorlati segítséget azonban nem tudtak adni, javasolták, hogy forduljunk a SPAR-hoz.

Az üzletlánctól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tapasztalták a problémát, a vásárlók sem jelezték. Mint írták, az utalvány kibocsátójának tájékoztatása szerint az elmúlt hónap során egy ilyen bejelentés érkezett ügyfélszolgálatukra, mely akkor kivizsgálható, ha az ügyfél az utalvány sorszámát megadja.

Várjuk olvasóink tapasztalatait!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Te is találkoztál a problémával? Nem fogadták el az Erzsébet-utalványod? Írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu címre!

Még mindig szeretik a munkaadók

Egy friss felmérés szerint a munkáltatók 91,8 százaléka nyújt valamilyen béren kívüli juttatást alkalmazottainak 2014-ben. Bár többségük azért dönt így, mert kevesebbe kerül, mint azonos összeg bérként történő kifizetése, a munkavállalói megszokás, a vállalati kultúra részévé válás egyaránt szempontként jelentkezik. A juttatások eredeti motivációs eszközként történő biztosítása csupán a döntéshozók 19 százalékánál érv. Mindössze az érintettek 6 százaléka ad versenyképességi okokból béren kívüli juttatást - mivel más cégek is biztosítanak ilyet dolgozóik számára.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm