Mikor lesz idén a Torkos Csütörtök?

Pénzcentrum
2014. január 24. 11:34

2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezik a Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Idén is megrendezi a Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök akciót. 2014. március 6-án, azaz Torkos Csütörtök napján a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból, vagyis az éttermi számla végösszegéből egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes a kiszemelt éttermekben előre interneten vagy telefonon asztalt foglalni. Érdekes, hogy tavaly január 31-re esett az akció időpontja.

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Az eseményre elindult az éttermek regisztrációja - igaz, a hivatalos honlapon egyelőre nem tudunk közöttük böngészni (2013-ban is csak két héttel az esemény előtt jelent meg a lista). Tavaly az akcióhoz 850 vendéglátóhely csatlakozott. Átlagosan 173 vendéget fogadtak az éttermek, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek. Múlt évben egyébként hazai csúcséttermekben is ebédelhettünk, vacsorázhattunk féláron, például a balatonszemesi Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotékában, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.


Újdonságok

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Február közepétől online asztalfoglalásra is lesz lehetőség az esemény hivatalos honlapján, a feladott foglalásokat legkésőbb két napon belül visszaigazolják. A foglalás feladásáról és annak visszaigazolásáról is e-mailben küldenek tájékoztatást. Az asztalfoglalási szolgáltatás ingyenes. Ebben az időszakban folyamatosan frissítik, hogy mely éttermekben, milyen időpontokban van még szabad hely.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16