17 °C Budapest

Hova tedd a pénzed idén ősszel? A bankok kamat-trükkjei - Heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. október 27. 18:24

Érdemes-e személyi kölcsönt felvenni? Hova tegyük a megtakarításainkat? Heti összefoglalónk segít dönteni. Februártól már szinte teljesen biztosan ingyen vehetünk fel készpénzt a bankokban, de már most is van olyan bankszámla, amivel ez lehetséges.

A bankok újabb betét-trükkjei: a csúcskamatok titka
Nem is akármilyen csúcskamatokkal csábítják a bankok leendő betéteseiket. Különösen azok a hitelintézetek járnak elől az akciózásban, ahol valamilyen biztosítási termék is elérhető. Nem árt tehát vigyázni, nehogy olyasvalamibe tegyük a pénzünk, amire egyáltalán nincs szükségünk.

Mikor vegyek fel személyi kölcsönt?

A szakértő válaszol
Kiemelten foglalkozott a személyi kölcsönökkel a Pénzcentrum.hu az elmúlt napokban. Arra kértük olvasóinkat, ha van kérdésük a témával kapcsolatban, írják meg nekünk, hogy megszerezzék azokat az ismereteket, amelyekkel felvértezve rálelhetnek a nekik legmegfelelőbb hitelre. A kérdésekre a Cofidis szakértői válaszoltak.

Hitelek: átestünk a ló túlsó oldalára
Olcsón lehet most hitelhez jutni Magyarországon. A személyi kölcsönök THM-je például a válság előtti szinthez képest csaknem megfeleződött. A baj csak az, hogy a lakosság nagy része nem akarja újabb adósságba verni magát. Aki pedig mégis személyi kölcsönt akar felvenni, az alaposan utánanéz a feltételeknek és a legolcsóbb termékeket keresi. De hogyan lehet a lehető legjobban lefaragni ezen termékek árát? A piacon újfajta megoldással próbálkozó Cofidis vezérigazgatóját, Holló Bencét kérdeztük.

Mutatjuk: így kell okosan hitelt felvenni
Rengeteg élethelyzet van, amikor megtakarításunk nem elegendő egy régóta vágyott termék megvásárlásához, vagy életünk egy-egy fontos eseményének finanszírozásához. Akár kis dologról van szó, akár nagyobb értékű árucikkről, szolgáltatásról, ingatlanról, minden esetben felmerül a kérdés: kell-e az a dolog annyira, hogy mástól kérjünk rá pénzt? Ezúttal ebben nyújt némi kapaszkodót a Pénzcentrum.hu.

Gyorsan kell a pénz? Itt vannak a legjobb ajánlatok

Már 17-18 százalékos THM alatt is találunk személyi kölcsönt. A jegybanki alapkamat csökkenésével egyre kedvezőbb ajánlatokkal találkozunk a hitelintézeteknél. A legtöbbet úgy spórolhatunk, ha interneten intézzük a papírmunkát és a törlesztőrészletek fizetését is elektronikus úton oldjuk meg. Több bank és hitelintézet is kínál online megoldásokat, melyek lényegesen olcsóbbak más termékeknél.

Személyi kölcsön? Mikor érdemes, mikor kell felvenni?
Magyarországon szinte mindegyik bank kínál személyi kölcsönöket. A termék népszerűsége nem véletlen: a gyors ügyintézés és a közel azonnali pénzhez jutás lehetősége sokak számára jelent megoldást váratlan esetek, családi kiadás esetén, valamilyen értékesebb háztartási cikk vásárlásánál, sőt, akár adósságrendezéshez is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Még mindig mentik a devizahitelseket, bármi szóba jöhet

Rogán: a devizahitelek jogi rendezése is szóba jöhet
Rogán Antal szerint jogi megoldási is szóba jöhet a devizahitelek ügyében; egy közgazdasági megoldásnál a terheket a bankoknak és az ügyfeleknek kell viselniük, és ha a megoldás a rögzített árfolyam lenne érdemes lenne a jelenlegi programban szereplő árfolyamszintnél maradni.

Valami nem stimmel a devizahiteles pereknél

Devizahiteles legyen a talpán, aki tudja követni a különböző bíróságokon futó perek eredményeit. Két szinte teljesen azonos perben különböző eredmények születnek. A győztes fél pedig siet mindenki tudtára hozni igazát.

Devizahitelesek: elkészült a bankok mentőcsomagja

A novemberi határidő előtt már pénteken benyújtotta a bankszövetség a devizahitelekre vonatkozó mentőcsomagját: átfogó javaslatot dolgoztak ki, külön foglalkoznak azokkal, akik tudják fizetni a hiteleiket, és azokkal is, akik nem - mondta az M1 Híradónak a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Ingyen lesz a pénz magyarországon? Már van, ahol ingyen is van!

Februártól ingyen lesz a pénz, listáznak a bankok
Jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a pénzkiadó automatákból. Összesen 150 ezer forintot. Mindenki csak egy bankszámla esetén élhet az ingyenes készpénzfelvétel jogával, e számlát pedig 2014. január 20-ig írásban meg kell nevezni és be kell jelenteni a számlavezetőnél - közölte, hozzátéve, hogy "a visszaélések elkerülése végett" a bankoknak is előírnak bejelentési kötelezettséget és közös adatbázist, amelyet a jövő év végéig kell létrehozniuk.

Egy bank már lecsapott a kormány ötletére: új "ingyenes" bankszámla
Itt az első válasz a kormány ötletére. A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel ötletét 150 ezer forintig megvalósította a Raiffeisen Bank, ráadásul 100 ezerig ingyen is utalhatnak a számlatulajdonosok. De ezeken a limiteken túl, már az átlagosnál nagyobb költségre lehet számítani és az ingyenes számlavezetés feltétele is legalább havi 150 ezres jóváírás a számlán.

Várj a tankolással: 2 forinttal csökken a benzin ára

Hétfőtől bruttó két forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj árát 4 forinttal mérsékli - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 380,6, a gázolajét pedig bruttó 397,7 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?