27 °C Budapest

Hova tedd a pénzed idén ősszel? A bankok kamat-trükkjei - Heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. október 27. 18:24

Érdemes-e személyi kölcsönt felvenni? Hova tegyük a megtakarításainkat? Heti összefoglalónk segít dönteni. Februártól már szinte teljesen biztosan ingyen vehetünk fel készpénzt a bankokban, de már most is van olyan bankszámla, amivel ez lehetséges.

A bankok újabb betét-trükkjei: a csúcskamatok titka
Nem is akármilyen csúcskamatokkal csábítják a bankok leendő betéteseiket. Különösen azok a hitelintézetek járnak elől az akciózásban, ahol valamilyen biztosítási termék is elérhető. Nem árt tehát vigyázni, nehogy olyasvalamibe tegyük a pénzünk, amire egyáltalán nincs szükségünk.

Mikor vegyek fel személyi kölcsönt?

A szakértő válaszol
Kiemelten foglalkozott a személyi kölcsönökkel a Pénzcentrum.hu az elmúlt napokban. Arra kértük olvasóinkat, ha van kérdésük a témával kapcsolatban, írják meg nekünk, hogy megszerezzék azokat az ismereteket, amelyekkel felvértezve rálelhetnek a nekik legmegfelelőbb hitelre. A kérdésekre a Cofidis szakértői válaszoltak.

Hitelek: átestünk a ló túlsó oldalára
Olcsón lehet most hitelhez jutni Magyarországon. A személyi kölcsönök THM-je például a válság előtti szinthez képest csaknem megfeleződött. A baj csak az, hogy a lakosság nagy része nem akarja újabb adósságba verni magát. Aki pedig mégis személyi kölcsönt akar felvenni, az alaposan utánanéz a feltételeknek és a legolcsóbb termékeket keresi. De hogyan lehet a lehető legjobban lefaragni ezen termékek árát? A piacon újfajta megoldással próbálkozó Cofidis vezérigazgatóját, Holló Bencét kérdeztük.

Mutatjuk: így kell okosan hitelt felvenni
Rengeteg élethelyzet van, amikor megtakarításunk nem elegendő egy régóta vágyott termék megvásárlásához, vagy életünk egy-egy fontos eseményének finanszírozásához. Akár kis dologról van szó, akár nagyobb értékű árucikkről, szolgáltatásról, ingatlanról, minden esetben felmerül a kérdés: kell-e az a dolog annyira, hogy mástól kérjünk rá pénzt? Ezúttal ebben nyújt némi kapaszkodót a Pénzcentrum.hu.

Gyorsan kell a pénz? Itt vannak a legjobb ajánlatok

Már 17-18 százalékos THM alatt is találunk személyi kölcsönt. A jegybanki alapkamat csökkenésével egyre kedvezőbb ajánlatokkal találkozunk a hitelintézeteknél. A legtöbbet úgy spórolhatunk, ha interneten intézzük a papírmunkát és a törlesztőrészletek fizetését is elektronikus úton oldjuk meg. Több bank és hitelintézet is kínál online megoldásokat, melyek lényegesen olcsóbbak más termékeknél.

Személyi kölcsön? Mikor érdemes, mikor kell felvenni?
Magyarországon szinte mindegyik bank kínál személyi kölcsönöket. A termék népszerűsége nem véletlen: a gyors ügyintézés és a közel azonnali pénzhez jutás lehetősége sokak számára jelent megoldást váratlan esetek, családi kiadás esetén, valamilyen értékesebb háztartási cikk vásárlásánál, sőt, akár adósságrendezéshez is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Még mindig mentik a devizahitelseket, bármi szóba jöhet

Rogán: a devizahitelek jogi rendezése is szóba jöhet
Rogán Antal szerint jogi megoldási is szóba jöhet a devizahitelek ügyében; egy közgazdasági megoldásnál a terheket a bankoknak és az ügyfeleknek kell viselniük, és ha a megoldás a rögzített árfolyam lenne érdemes lenne a jelenlegi programban szereplő árfolyamszintnél maradni.

Valami nem stimmel a devizahiteles pereknél

Devizahiteles legyen a talpán, aki tudja követni a különböző bíróságokon futó perek eredményeit. Két szinte teljesen azonos perben különböző eredmények születnek. A győztes fél pedig siet mindenki tudtára hozni igazát.

Devizahitelesek: elkészült a bankok mentőcsomagja

A novemberi határidő előtt már pénteken benyújtotta a bankszövetség a devizahitelekre vonatkozó mentőcsomagját: átfogó javaslatot dolgoztak ki, külön foglalkoznak azokkal, akik tudják fizetni a hiteleiket, és azokkal is, akik nem - mondta az M1 Híradónak a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Ingyen lesz a pénz magyarországon? Már van, ahol ingyen is van!

Februártól ingyen lesz a pénz, listáznak a bankok
Jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a pénzkiadó automatákból. Összesen 150 ezer forintot. Mindenki csak egy bankszámla esetén élhet az ingyenes készpénzfelvétel jogával, e számlát pedig 2014. január 20-ig írásban meg kell nevezni és be kell jelenteni a számlavezetőnél - közölte, hozzátéve, hogy "a visszaélések elkerülése végett" a bankoknak is előírnak bejelentési kötelezettséget és közös adatbázist, amelyet a jövő év végéig kell létrehozniuk.

Egy bank már lecsapott a kormány ötletére: új "ingyenes" bankszámla
Itt az első válasz a kormány ötletére. A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel ötletét 150 ezer forintig megvalósította a Raiffeisen Bank, ráadásul 100 ezerig ingyen is utalhatnak a számlatulajdonosok. De ezeken a limiteken túl, már az átlagosnál nagyobb költségre lehet számítani és az ingyenes számlavezetés feltétele is legalább havi 150 ezres jóváírás a számlán.

Várj a tankolással: 2 forinttal csökken a benzin ára

Hétfőtől bruttó két forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj árát 4 forinttal mérsékli - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 380,6, a gázolajét pedig bruttó 397,7 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM