19 °C Budapest

Mégsem zárják be a hipermarketek trafikjait

Pénzcentrum
2013. október 2. 10:01

Bár korábban kormányzati források ilyesmit szivárogtattak ki, most mégis letettek arról, hogy bezárassák a hipermarketek trafikjait.

Mégsem záratja be a kormány a hipermarketek mellett nyílt nemzeti dohányboltokat: a trafikokért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a hvg.hu ezzel kapcsolatos kérdésére azt válaszolta, hogy a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény ilyen irányú módosítása nincs napirenden.

A változtatás tervét korábban a gyermekek védelmével indokolták: a terv hátterében az a megfontolás állt, hogy a jelenlegi szabályozás nem határozza meg, hol létesíthetők dohányboltok. Ezért többet nyitottak olyan helyeken is, ahová gyermekek és fiatalkorúak is gyakran járnak, például plázáknál, amelyekben mozi, játékbolt vagy éppen játszóház is működik.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem