Hússzoros túljelentkezés a legújabb trafikpályázaton

2013. szeptember 27. 09:04

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a trafikok iránt, a harmadik körös pályázatban 162 településen meghirdetett 180 koncesszióra ugyanis hússzoros a túljelentkezés - írja a Világgazdaság.

"Összesen 3902 darab pályázat érkezett be, de ezek közül 3824 az érvényes" - mondta a lapnak Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. szóvivője. A 162 település többsége 2 ezer fő alatti falu, de a lap szerint akad köztük igazi "zsíros falat" is, mint a nyolc miskolci, a két érdi vagy az öt hajdúhadházi dohánybolt.

A második körös trafiknyerteseknek ma van az utolsó napjuk arra, hogy aláírják a 20 évre szóló koncessziós szerződést, így hamarosan újabb 549 nemzeti dohánybolt nyílhat.

Az első körös nyertesek 99 százaléka fizette már be a koncessziós díjat - mondta Légrádi Petra. Kétezer fős településig 100 ezer forint, tízezer fős településig 160 ezer forint, tízezer fő feletti településen 200 ezer, míg Budapesten és a megyeszékhelyeken 240 ezer forint a koncessziós díj évente. Így bőven 1 milliárd forint felett lehet majd az NDN bevétele.

A lap beszámol arról is, hogy az NDN nagyszabású közbeszerzésekre készül, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, s az ellenőri feladatok ellátásához tucatnyi gépkocsira is szüksége van a társaságnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?