11 °C Budapest

Éjjellátóval és hőkamerával harcolnak a cigicsempészek ellen

2013. szeptember 23. 08:34

Az adóhatóság szigorított ellenőrzéseket tart a keleti és a déli átkelőknél, razziákat szervez a dohánybolt nélküli településeken, és az eddiginél többen teljesítenek szolgálatot a zöldhatáron is - írja a Magyar Nemzet.

Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: az ukrán és a szerb határszakasz közúti és vasúti forgalmát szigorított ellenőrzésekkel és röntgenkészülékekkel igyekeznek szemmel tartani, miközben komoly erőket vonnak össze a zöldhatáron. A NAV egységei éjjellátó készülékeket használnak, és a hatóság a közelmúltban új, speciális hőkamerát is vásárolt.

A NAV lecsap a csempészutakon közlekedőkre, és rendszeresen ellenőrzéseket tart azokon a településeken is, amelyeken nem nyílt dohánybolt. A fináncok az internetet is figyelik - írja az újság.

A dohányboltokat két hónap alatt több mint ezer alkalommal keresték fel a pénzügyőrök. Nagyjából száz szabályszegésre derült fény, rendszerint kisebb jogsértéseket tártak fel, de előfordult az is, hogy a trafikos nem adott nyugtát. Csempészárut vagy hamis dohányterméket azonban egy boltban sem találtak.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy eddig országszerte 133 alkalommal kérték, hogy a hatóság engedélyezze a trafik elköltöztetését, amire annak a területnek a határain belül van mód, ahová az eredeti engedélyük szól.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?