Figyelem! Te is megúszhatod a kormány új adóját - híreink a 34. héten

Pénzcentrum
2013. augusztus 25. 18:30

Ezek a 34. hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Ez a legújabb trükk? Ilyen rezsiszámlát is ritkán lát az ember
Bár vélhetően ritka, mint a fehér holló, olykor azért előfordul, hogy a rezsicsökkentés mértékét az elszámoló számlán negatív előjellel tünteti fel a közműcég. Természetesen ezekben az esetekben nem arról van szó, hogy mi fizetünk a szolgáltatónknak; ennél prózaibb a válasz.

Figyelem, így lehet neked is filléres a rezsid!
Hetek óta egy felhő sincs az égen, s hétágra süt a nap Magyarországon. Ilyenkor a legtöbb emberben felvetődik a kérdés, miért is nem kezdünk otthonainkban is valamit az "ingyenenergiával"? Ennek egyik fő oka az áramszolgáltatók felé történő engedélyeztetés bonyolultságában keresendő. De mit is kell tudni háztartási méretű kiserőművek hálózathoz történő csatlakoztatási eljárásáról?

Napelemet raknál a házra? Ezekkel a cégekkel vigyázz!

Frissítette a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégek listáját.

Lehull a lepel a devizahitelesek új mentőcsomagjáról

A Portfolio.hu úgy értesült, jelen állás szerint alapvetően kétféle forgatókönyvről tárgyalhatnak a kormány és a bankszövetség képviselői a jövő kedden sorra kerülő találkozójukon. Az egyik elképzelés szerint egyszeri aktussal forintosítják majd a devizaalapú lakáshiteleket, és hogy ezzel rövid távon is jól járjanak az adósok, némi tőke- és/vagy kamatkedvezményt adnak hozzá nekik. A másik elképzelés néhány éven belül, fokozatosan változtatná át forintalapúvá a devizahiteleket. Mindkét megoldás hátránya, hogy nem igazán radikális a devizahiteles probléma kezelésében, előnyük azonban, hogy egy múlt héten napvilágot látott, információink szerint gyorsan elvetett ötlethez képest valamivel kisebb pénzügyi áldozatot követelnének meg a bankszektortól és az államtól.

Fél óra alatt Te is megúszhatod a kormány új adóját

Alig fél órába kerül a számlanyitás az Államkincstárnál. Online regisztráció után, sorban állás nélkül percek alatt túl lehetünk az ügyintézésen, és akár azonnal vásárolhatunk állampapírt. Egyre többen akarják így megúszni az augusztus elsején bevezetett 6 százalékos új adót, a befektetéseket terhelő EHO-t.

Ezt tudnod kell, ha nem elégszel meg a banki kamatokkal!

Részben írásunknak, részben a kormány korántsem elegáns unszolásának köszönhetően sokat kedvet kaptak az állampapír vásárlásához. Augusztus 20-án megjelent cikkünkben azt írtuk le, hogyan is lehet 30 perc alatt saját számlánk az Államkincstárnál, most viszont már be is zsákolunk valamennyit a papírokból. Mire kell figyelni, ha a legmagasabb hozamot szeretnénk elérni? Csak az ne olvassa tovább ezt a cikket, aki tudja, mit jelent a "Eladási ár bruttó %" az állampapírok esetén. Egyébként meg ajánlott elmélyedni ezekben a fogalmakban, hogy a legjobb helyre tehessük a pénzünk.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?