25 °C Budapest

Figyelem! Te is megúszhatod a kormány új adóját - híreink a 34. héten

Pénzcentrum
2013. augusztus 25. 18:30

Ezek a 34. hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Ez a legújabb trükk? Ilyen rezsiszámlát is ritkán lát az ember
Bár vélhetően ritka, mint a fehér holló, olykor azért előfordul, hogy a rezsicsökkentés mértékét az elszámoló számlán negatív előjellel tünteti fel a közműcég. Természetesen ezekben az esetekben nem arról van szó, hogy mi fizetünk a szolgáltatónknak; ennél prózaibb a válasz.

Figyelem, így lehet neked is filléres a rezsid!
Hetek óta egy felhő sincs az égen, s hétágra süt a nap Magyarországon. Ilyenkor a legtöbb emberben felvetődik a kérdés, miért is nem kezdünk otthonainkban is valamit az "ingyenenergiával"? Ennek egyik fő oka az áramszolgáltatók felé történő engedélyeztetés bonyolultságában keresendő. De mit is kell tudni háztartási méretű kiserőművek hálózathoz történő csatlakoztatási eljárásáról?

Napelemet raknál a házra? Ezekkel a cégekkel vigyázz!

Frissítette a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégek listáját.

Lehull a lepel a devizahitelesek új mentőcsomagjáról

A Portfolio.hu úgy értesült, jelen állás szerint alapvetően kétféle forgatókönyvről tárgyalhatnak a kormány és a bankszövetség képviselői a jövő kedden sorra kerülő találkozójukon. Az egyik elképzelés szerint egyszeri aktussal forintosítják majd a devizaalapú lakáshiteleket, és hogy ezzel rövid távon is jól járjanak az adósok, némi tőke- és/vagy kamatkedvezményt adnak hozzá nekik. A másik elképzelés néhány éven belül, fokozatosan változtatná át forintalapúvá a devizahiteleket. Mindkét megoldás hátránya, hogy nem igazán radikális a devizahiteles probléma kezelésében, előnyük azonban, hogy egy múlt héten napvilágot látott, információink szerint gyorsan elvetett ötlethez képest valamivel kisebb pénzügyi áldozatot követelnének meg a bankszektortól és az államtól.

Fél óra alatt Te is megúszhatod a kormány új adóját

Alig fél órába kerül a számlanyitás az Államkincstárnál. Online regisztráció után, sorban állás nélkül percek alatt túl lehetünk az ügyintézésen, és akár azonnal vásárolhatunk állampapírt. Egyre többen akarják így megúszni az augusztus elsején bevezetett 6 százalékos új adót, a befektetéseket terhelő EHO-t.

Ezt tudnod kell, ha nem elégszel meg a banki kamatokkal!

Részben írásunknak, részben a kormány korántsem elegáns unszolásának köszönhetően sokat kedvet kaptak az állampapír vásárlásához. Augusztus 20-án megjelent cikkünkben azt írtuk le, hogyan is lehet 30 perc alatt saját számlánk az Államkincstárnál, most viszont már be is zsákolunk valamennyit a papírokból. Mire kell figyelni, ha a legmagasabb hozamot szeretnénk elérni? Csak az ne olvassa tovább ezt a cikket, aki tudja, mit jelent a "Eladási ár bruttó %" az állampapírok esetén. Egyébként meg ajánlott elmélyedni ezekben a fogalmakban, hogy a legjobb helyre tehessük a pénzünk.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 1. 19:41