20 °C Budapest

Ötöslottó: akiknek aprópénz 2,4 milliárd forint

Pénzcentrum
2013. augusztus 24. 08:01

2,4 milliárd forintnak örülhet, aki megüti az Ötöslottón a jackpotot ezen a játékhéten. Szép summa, minden bizonnyal, de nem rekord méretű. Európai viszonylatban biztosan nem.

Kihúzták az Ötöslottó 34. heti nyerőszámait!
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
10; 12; 22; 39; 68

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT!

Továbbra sincs telitalálat Magyarország legsikeresebb számsorsjátékán, az Ötöslottón ezen a játékhéten 2 milliárd 400 millió forint keresi gazdáját. Ez minden idők ötödik legnagyobb főnyereménye, megelőzve egy 2008-as telitalálat jackpotját. Ha valakinek a 2,4 milliárd forint kevés összegnek tűnik, érdemes kitekinteni határainkon túlra. A napokban ugyanis több tízmilliárd forintot sorsolnak Európa szerte.

2,4 milliárd aprópénz ehhez képest

A lottójátékok a legrégebbi és leggyakoribb játék típusok Európában, azon belül is a 6/49, 6/45 lottótípusok. Az Ötöslottó, azaz 5/90-es játék Magyarországon kívül csak Ausztriában játszható. Általában heti egy- vagy kettő sorsolással nyerhetnek a szerencsések. Kettő nagy nemzetközi lottójáték létezik, az EuroMillions 2004-től 9 országban, az Eurojackpot pedig 2011-től 14 országban játszható.

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT! <<<

Az e hét péntekre meghirdetett Jackpot az EuroMillions lottójátékban 79 millió angol font (kb. 27 milliárd 650 millió forint), míg az Eurojackpot sorsolásán kerek 10 millió euró (kb. 3 milliárd forint). Az Eurojackpot utolsó telitalálatos játékát idén július 19-én sorsolták ki, amikor is egy darab telitalálat volt, melynek nyereménye 41.5 millió euró (kb. 12,5 milliárd forint) volt. De érdemes szem előtt tartani, hogy míg az EuroMillions főnyereménye ezen a héten több mint 27 milliárd forintnyi angol font, s a főnyeremény elérésnek az esélye 1: 116,53 millióhoz, addig a magyar Ötöslottó telitalálat esélye az "csupán" 1: 44 millióhoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nagy nyeremény természetesen rengeteg embert megmozgat külföldön és Magyarországon egyaránt, így olyanok is betérnek lottózóba szelvényt feladni, akik általában nem lottóznak. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben Magyarországon már bőven 5 millió fölött van a megjátszott alapjátékok száma (lásd a fenti grafikonon - a szerk.).

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM