18 °C Budapest

Ötöslottó: akiknek aprópénz 2,4 milliárd forint

Pénzcentrum
2013. augusztus 24. 08:01

2,4 milliárd forintnak örülhet, aki megüti az Ötöslottón a jackpotot ezen a játékhéten. Szép summa, minden bizonnyal, de nem rekord méretű. Európai viszonylatban biztosan nem.

Kihúzták az Ötöslottó 34. heti nyerőszámait!
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
10; 12; 22; 39; 68

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT!

Továbbra sincs telitalálat Magyarország legsikeresebb számsorsjátékán, az Ötöslottón ezen a játékhéten 2 milliárd 400 millió forint keresi gazdáját. Ez minden idők ötödik legnagyobb főnyereménye, megelőzve egy 2008-as telitalálat jackpotját. Ha valakinek a 2,4 milliárd forint kevés összegnek tűnik, érdemes kitekinteni határainkon túlra. A napokban ugyanis több tízmilliárd forintot sorsolnak Európa szerte.

2,4 milliárd aprópénz ehhez képest

A lottójátékok a legrégebbi és leggyakoribb játék típusok Európában, azon belül is a 6/49, 6/45 lottótípusok. Az Ötöslottó, azaz 5/90-es játék Magyarországon kívül csak Ausztriában játszható. Általában heti egy- vagy kettő sorsolással nyerhetnek a szerencsések. Kettő nagy nemzetközi lottójáték létezik, az EuroMillions 2004-től 9 országban, az Eurojackpot pedig 2011-től 14 országban játszható.

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT! <<<

Az e hét péntekre meghirdetett Jackpot az EuroMillions lottójátékban 79 millió angol font (kb. 27 milliárd 650 millió forint), míg az Eurojackpot sorsolásán kerek 10 millió euró (kb. 3 milliárd forint). Az Eurojackpot utolsó telitalálatos játékát idén július 19-én sorsolták ki, amikor is egy darab telitalálat volt, melynek nyereménye 41.5 millió euró (kb. 12,5 milliárd forint) volt. De érdemes szem előtt tartani, hogy míg az EuroMillions főnyereménye ezen a héten több mint 27 milliárd forintnyi angol font, s a főnyeremény elérésnek az esélye 1: 116,53 millióhoz, addig a magyar Ötöslottó telitalálat esélye az "csupán" 1: 44 millióhoz.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A nagy nyeremény természetesen rengeteg embert megmozgat külföldön és Magyarországon egyaránt, így olyanok is betérnek lottózóba szelvényt feladni, akik általában nem lottóznak. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben Magyarországon már bőven 5 millió fölött van a megjátszott alapjátékok száma (lásd a fenti grafikonon - a szerk.).

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?