24 °C Budapest

Vagyonosodási vizsgálat: Te is ráfázhatsz, mint Ő - Heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. augusztus 11. 18:32

Revizorok próbálnak minden eszközzel adócsalókat keresni, még akár te is ráfázhatsz. A kertek tulajdonosainak meg nem árt nekikezdeni a parlagfű irtásának. Több milliós bírságot is kap az, akinek mégis nő a kertjében.

Vagyonosodási vizsgálat: Te sem lehetsz nyugodt, itt a példa
Új ellenőrzési módszert vetett be az adóhatóság a magánszemélyek vagyongyarapodásának vizsgálatára: "az egyes adókötelezettségek ellenőrzése" címszó alatt indít eljárást, s annak keretében a revizorok szóban nyilatkoztatják a gyanútlan adózókat arról, hogy az elmúlt három-öt évben milyen bevételeik, és azzal szemben milyen kiadásaik voltak, vagy az orruk alá nyomják a vagyonosodási kérdőívet, amit azon nyomban ki akarnak velük töltetni - értesült a Pénzcentrum.hu. Csakhogy "az egyes adókötelezettségek ellenőrzése" során ezt nem tehetné meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Titkot rejtenek a bankfiókok: sokan még nem tudnak róla
Több mint 50 ezer kalkulációt végeztek el 2 hónap alatt a BankRáció.hu lakáshitel kalkulátorával. Használt lakás vásárlására átlagosan alig 5 millió forint fölött szeretnének felvenni a látogatók, de hiába lenne elérhető az államilag támogatott kölcsön is, azzal csak minden tizedik ember számol.

3 ezer maradt a devizahitelesek zsebében eddig
Június végéig a jogosultak teljes körének mintegy 38 százaléka lépett be az árfolyamgát-rendszerbe - tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a honlapján. Egy átlagos, már belépő ügyfél körülbelül 93 ezer forintnyi törlesztőrészlet megfizetésétől mentesült végleg.

Ennyit kapsz, ha most bankba viszed a pénzed

Egymillióra egy év után 33 540 forintot fizetnek a bankok, ennyit kapunk legalábbis kézhez miután minden adót kifizettünk. Persze még a tranzakciós illetéket ki kell fizetni, ha el is akarjuk költeni a pénzünket. Azért a semminél még a 4 százalékos kamat is jobb, a bankok legjobb ajánlatait szedtük össze.

Kertes házban laksz? Sokmilliós bírságok jöhetnek
Napokon belül robban a parlagfűbomba Magyarországon. Országszerte virágzás előtti állapotban van ugyanis a parlagfű, az allergén gyomnövény néhány napon belül kezdi szórni a pollenjeit. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal július 1-jétől bírságolhat a parlagfű miatt, az első kényszerintézkedéseket már el kellett rendelni. A bírság 15 ezer forinttól 5 millió forintig is terjedhet.

Eladnád a házad? Nehéz dolgod lesz

Bár tavaly és 2011-ben is a szezonalitásnak megfelelő csekély visszaeseés volt tapasztalható júniushoz képest, idén azonban már 5 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát júliusban, mint egy hónappal korábban. Az idei forgalom tehát az első hét hónapban 48 ezer tranzakciót mutat és a nyári hónapoktól eltekintve folyamatos havi növekedésben van. Tavaly júliusig ugyan 60 ezer tranzakció volt, de ebbe erősen közrejátszott az év eleji végtörlesztés. Idén áprilistól azonban rendre nagyobb a forgalom, mint akár tavaly, vagy tavaly előtt. 2011-ben az első hét hónapban 46 ezer adás-vétel történt, ami 3 százalékkal kevesebb az idei adatoknál - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből.

Bujkálnak és hazudoznak a bolti eladók? Súlyos vádak

Friss felmérések szerint szinte gátlástalanul hazudnak a vásárlóknak a bolti eladók. Nagy-Britanniában például négyből három bolti dolgozó beismeri, hogy naponta megtéveszti a vevőket például azért, mert nincs képben a termék alapvető tulajdonságairól. A magyar boltokban is akadnak problémák.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sok pénzt elbukhatsz: nézd meg az adófolyószámládat!
Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Mindenki jól nézze meg a kivonatot, tudni kell, az egyik adónemben fennálló túlfizetés nem egyenlíti ki automatikusan a másik adónemben fennálló tartozást, az átvezetést kérni kell az adóhatóságtól! A hátralékot minél előbb rendezni kell, pár ezer forintos tartozás is tízezer forintra duzzadhat néhány év alatt.

Interneten adod el a cuccaidat? Ezt mindenképpen tudnod kell
Az adóhatóság cáfolja, hogy a revizorai rászálltak volna az aukciós oldalak használóira. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által jegyzett dokumentumok, illetve magánszemélyektől kapott információink azonban szöges ellentétben állnak a múlt hétvégén a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozattal.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15