-1 °C Budapest

Fontos! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Pénzcentrum
2013. március 28. 12:03

Újabb hosszú hétvége közeleg, így megváltozik a boltok nyitva tartása. Könnyen lehet, hogy már ma, csütörtökön nagy lesz a zsúfoltság az üzletekben - sokan ugyanis minél hamarabb le akarják tudni a hétvégi nagybevásárlást.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a magyar boltok az alábbiak szerint lesznek nyitva a következő napokban:

PÉNTEKEN, március 29-én a boltok a szokásos, hétköznapi nyitva tartási rend szerint működnek. A hipermarketek általában este 10-kor, a plázák üzletei általában este 9-kor zárnak.

SZOMBATON (március 30.) az üzletek a szokásos hétvégi nyitva tartás szerint üzemelnek. A hipermarketek általában reggel 6-kor, 7-kor nyitnak, a bevásárlóközpontok üzletei 10 órától várják a vásárlókat. A hipermarketek este 10-ig, 11-ig tartanak nyitva, a plázák üzletei este 7 és 9 között zárnak.

Húsvétkor, azaz VASÁRNAP és HÉTFŐN, (március 31 - április 1.) az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a virágboltok, benzinkutak, non-stop üzletek.

KEDDEN, április 2-án az üzletek ismét a szokásos hétköznapi nyitva tartás szerint üzemelnek. A hipermarketek általában reggel 6-kor, 7-kor nyitnak, a bevásárlóközpontok üzletei 10 órától várják a vásárlókat.

Húsvétkor 15 ezret költünk

A húsvéti ünnepekhez kötődő vásárlások nyomán 40-45 milliárd forinttal megnőhet az élelmiszer áruházak értékesítése az év eleji hónapokhoz képest az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Márciusban az értékesítés mennyisége is emelkedhet az előző év azonos időszakához képest, az elmúlt öt évben ugyanis - egy időszak kivételével - a húsvéti időszakban nőtt az élelmiszer-fogyasztás az előző évekhez képest - emeli ki az OKSZ keddi közleménye.

Így vásárolj HÚSVÉTI SONKÁT: a legfontosabb tudnivalók - KATTINTS!

Az árak viszont mérsékeltebben nőhetnek az idén húsvétkor. Míg tavaly az élelmiszerek és élvezeti cikkek fogyasztói ára egyrészt a termelési költségek emelkedése, másrészt az adóváltozások miatt 7,8 százalékkal emelkedett, addig 2013-ban enyhült az árnyomás az év elején.

A húsvét előtti hetekben elsősorban a tojás, sonka, csokoládé, szeszesital, továbbá a kölni, valamint a játékok vásárlása nő nagyobb mértékben. Felmérések szerint sonkára 8 milliárd, húsvéti édességekre 6 milliárd forintot költenek a vásárlók és hasonló értékben fogy a tojás is. Egy család átlagosan 15 ezer forintot költ az ünnepekre.

Mivel az üzletek a szokásos gyakorlatnak megfelelően húsvét vasárnap és hétfőn zárva lesznek, így csütörtökön, pénteken és szombaton várható a legnagyobb ünnepi roham az üzletekben.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem