16 °C Budapest

Jön az IKEA webáruháza! Kiderült az időpont

2013. január 30. 10:40

A trendekhez igazodva az IKEA is készül webáruházának indítására, igaz, néhány évet még várniuk kell a magyar vásárlóknak. Várhatóan ugyanis 2016-tól rendelhetjük meg a svéd lakberendezési óriás termékeit az internetről a cseh-magyar-szlovák régióban - hangzott el a lakberendezési lánc szerdai sajtótájékoztatóján.

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója a sajtóbeszélgetésen elmondta: a magyarországi áruházak tavaly 4,6 millió vásárlót fogadtak. Az IKEA globálisan 4,6 százalékos növekedést ért el a tavalyi évben, köszönhetően elsősorban a feltörekvő piacoknak, mint Kína vagy Oroszország. Magyarországon 1 százalékos árbevétel-növekedést értek el a 2011-es pénzügyi évben.

Új áruház és webshop?

Az ügyvezető elmondta: az IKEA-csoport globálisan évente 10-15 új áruház megnyitásában gondolkodik. Már a válság előtt elkezdték vizsgálni a harmadik magyar áruház indításának lehetőségeit. Ez nem került le a napirendről, egyelőre azonban a jelenlegi két üzlet további fejlesztésén dolgoznak (átépülnek például a piacterek, sokkal inspirálóbb terek várják a vásárlókat már az idei évtől). A lánc globális szinten több áruházmérettel kísérletezik, így könnyen lehet, hogy a harmadik magyar üzlet a jelenlegieknél kisebb alapterületű lesz. A régióban ugyanakkor több új áruházat is elindítanak a következő hónapokban, például Kassán, Prágában vagy Plzenben.

A webshop 2016-os indulását a vásárlók elvárásaival, a költségmegtakarítással indokolják. Eddigi külföldi tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az IKEA-nál az e-kereskedelem indítása nem fogja vissza jelentősen az áruházi vásárlásokat, ezért a webshop elindulásával párhuzamosan tervezik az új áruház elindítását is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Marek Feltl a Pénzcentrum.hu kérdésére kifejtette: jelenleg az IKEA-nál világszerte zajlik az e-kereskedelmi koncepció kidolgozása, cél, hogy minden országban - ahol jelen vannak - beindítsák ezt (több európai piacon, például Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban) is működik már a lánc webshopja. Azzal is tisztában vannak, hogy a jelenlegi piaci helyzet azt mutatja, hogy kis késésben vannak a webshop elindításával, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a tervezett 2016-os dátumnál korábban elindítják a netes vásárlást - ez leginkább a logisztikai háttér fejlesztésén múlik.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem