Jön az IKEA webáruháza! Kiderült az időpont

2013. január 30. 10:40

A trendekhez igazodva az IKEA is készül webáruházának indítására, igaz, néhány évet még várniuk kell a magyar vásárlóknak. Várhatóan ugyanis 2016-tól rendelhetjük meg a svéd lakberendezési óriás termékeit az internetről a cseh-magyar-szlovák régióban - hangzott el a lakberendezési lánc szerdai sajtótájékoztatóján.

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója a sajtóbeszélgetésen elmondta: a magyarországi áruházak tavaly 4,6 millió vásárlót fogadtak. Az IKEA globálisan 4,6 százalékos növekedést ért el a tavalyi évben, köszönhetően elsősorban a feltörekvő piacoknak, mint Kína vagy Oroszország. Magyarországon 1 százalékos árbevétel-növekedést értek el a 2011-es pénzügyi évben.

Új áruház és webshop?

Az ügyvezető elmondta: az IKEA-csoport globálisan évente 10-15 új áruház megnyitásában gondolkodik. Már a válság előtt elkezdték vizsgálni a harmadik magyar áruház indításának lehetőségeit. Ez nem került le a napirendről, egyelőre azonban a jelenlegi két üzlet további fejlesztésén dolgoznak (átépülnek például a piacterek, sokkal inspirálóbb terek várják a vásárlókat már az idei évtől). A lánc globális szinten több áruházmérettel kísérletezik, így könnyen lehet, hogy a harmadik magyar üzlet a jelenlegieknél kisebb alapterületű lesz. A régióban ugyanakkor több új áruházat is elindítanak a következő hónapokban, például Kassán, Prágában vagy Plzenben.

A webshop 2016-os indulását a vásárlók elvárásaival, a költségmegtakarítással indokolják. Eddigi külföldi tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az IKEA-nál az e-kereskedelem indítása nem fogja vissza jelentősen az áruházi vásárlásokat, ezért a webshop elindulásával párhuzamosan tervezik az új áruház elindítását is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Marek Feltl a Pénzcentrum.hu kérdésére kifejtette: jelenleg az IKEA-nál világszerte zajlik az e-kereskedelmi koncepció kidolgozása, cél, hogy minden országban - ahol jelen vannak - beindítsák ezt (több európai piacon, például Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban) is működik már a lánc webshopja. Azzal is tisztában vannak, hogy a jelenlegi piaci helyzet azt mutatja, hogy kis késésben vannak a webshop elindításával, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a tervezett 2016-os dátumnál korábban elindítják a netes vásárlást - ez leginkább a logisztikai háttér fejlesztésén múlik.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25