3 °C Budapest

Tarolnak az online boltok karácsonykor: még nem késő rendelni!

Pénzcentrum
2012. december 17. 11:37

Egy héttel karácsony előtt beigazolódni látszanak azok a prognózisok, amelyek a netes vásárlások újabb térnyerését vetítették előre.

Dinamikusan bővül a csomagküldő és internetes kiskereskedelem, az idei karácsony ennek a bővülésnek is jó példája lehet - állítják egybehangzóan ágazati szakértők. A Pénzcentrum.hu-nak több piaci szereplő is úgy nyilatkozott, hogy a korábbiakhoz képest nagyobb látogatottságot tapasztalnak, sokan látják úgy, hogy a webshopok alacsonyabb árakat kínálnak a klasszikus üzletekkel szemben, így a vásárlások összegszerűen és darabszámban is növekedést mutatnak.

Egy héttel karácsony előtt

"Az idei szezon eredményeit még nem látjuk teljes egészében, hiszen még korántsem zárult le az év. Azt viszont már most kijelenthetjük, hogy az idei komplex, átfogó és minden felületre kiterjedő integrált karácsonyi kampányunk jól sikerült, amit többek közt az oldalunk látogatottságának több mint 20 százalékos növekedése is bizonyít. Ebből kifolyólag a forgalmunk is pozitív tendenciát mutat." - tájékoztatta lapunkat Magyarország vezető online kiskereskedelmi üzletlánca, a Shopline.hu.


Tarol A szürke ötven árnyalata (Fotó: Shopline)


Mint az üzletláncnál elmondták, a vásárlók jól láthatóan az utolsó pillanatig kivártak és kivárnak, hiszen a forgalom az egész éves stagnálás után, a rendkívüli karácsonyi ajánlatoknak köszönhetően a december kiemelkedően jó eredményeket hozott szinte valamennyi üzletágban.

A Shopline legnépszerűbb termékiek azok, amelyek jellemzően a szélesebb piacon is kelendőek. Ezek a Bookline népszerűségi toplistáján, aTOP 50-ben található sikerkönyvek mellett a játékok - például a LEGO -, zenék,filmek,műszaki és drogériacikkek, illetve lakberendezési és háztartási eszközök.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak az online vásárlásra, hiszen a vásárlások magas száma és a látogatottság növekedése is ezt jelzi. A Shopline-nak kiemelt célja, hogy az online vásárlásnak köszönhetően - amely során a felhasználók kényelmesen, néhány kattintással rendelhetik meg a kívánt terméket - az embereknek több idejük maradjon.

Az utolsó héten sem kell kétségbe esni

Azoknak, akik az utolsó hétre hagyták a vásárlást, azt tanácsolják, hogy mindenképp olyan termékeket rendeljenek, amelyek mellett 1 napos várható szállítási határidő szerepel, így nagyobb eséllyel kapják meg időben a kiválasztott ajándékot.

Az utolsó napokban általában jóval többen veszik igénybe a180 perces kiszállítást.

Mint megtudtuk, továbbra is a termékek személyes átvétele a népszerűbb, ami leginkább az ingyenes átvételi pontoknak köszönhető. Tízből hét felhasználó választja ezt az átvételi módot. Népszerű lett a postai átvét is a kedvező díjnak és a széles lefedettségnek köszönhetően.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?