3 °C Budapest

Tarolnak az online boltok karácsonykor: még nem késő rendelni!

Pénzcentrum
2012. december 17. 11:37

Egy héttel karácsony előtt beigazolódni látszanak azok a prognózisok, amelyek a netes vásárlások újabb térnyerését vetítették előre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Dinamikusan bővül a csomagküldő és internetes kiskereskedelem, az idei karácsony ennek a bővülésnek is jó példája lehet - állítják egybehangzóan ágazati szakértők. A Pénzcentrum.hu-nak több piaci szereplő is úgy nyilatkozott, hogy a korábbiakhoz képest nagyobb látogatottságot tapasztalnak, sokan látják úgy, hogy a webshopok alacsonyabb árakat kínálnak a klasszikus üzletekkel szemben, így a vásárlások összegszerűen és darabszámban is növekedést mutatnak.

Egy héttel karácsony előtt

"Az idei szezon eredményeit még nem látjuk teljes egészében, hiszen még korántsem zárult le az év. Azt viszont már most kijelenthetjük, hogy az idei komplex, átfogó és minden felületre kiterjedő integrált karácsonyi kampányunk jól sikerült, amit többek közt az oldalunk látogatottságának több mint 20 százalékos növekedése is bizonyít. Ebből kifolyólag a forgalmunk is pozitív tendenciát mutat." - tájékoztatta lapunkat Magyarország vezető online kiskereskedelmi üzletlánca, a Shopline.hu.


Tarol A szürke ötven árnyalata (Fotó: Shopline)


Mint az üzletláncnál elmondták, a vásárlók jól láthatóan az utolsó pillanatig kivártak és kivárnak, hiszen a forgalom az egész éves stagnálás után, a rendkívüli karácsonyi ajánlatoknak köszönhetően a december kiemelkedően jó eredményeket hozott szinte valamennyi üzletágban.

A Shopline legnépszerűbb termékiek azok, amelyek jellemzően a szélesebb piacon is kelendőek. Ezek a Bookline népszerűségi toplistáján, aTOP 50-ben található sikerkönyvek mellett a játékok - például a LEGO -, zenék,filmek,műszaki és drogériacikkek, illetve lakberendezési és háztartási eszközök.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak az online vásárlásra, hiszen a vásárlások magas száma és a látogatottság növekedése is ezt jelzi. A Shopline-nak kiemelt célja, hogy az online vásárlásnak köszönhetően - amely során a felhasználók kényelmesen, néhány kattintással rendelhetik meg a kívánt terméket - az embereknek több idejük maradjon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az utolsó héten sem kell kétségbe esni

Azoknak, akik az utolsó hétre hagyták a vásárlást, azt tanácsolják, hogy mindenképp olyan termékeket rendeljenek, amelyek mellett 1 napos várható szállítási határidő szerepel, így nagyobb eséllyel kapják meg időben a kiválasztott ajándékot.

Az utolsó napokban általában jóval többen veszik igénybe a180 perces kiszállítást.

Mint megtudtuk, továbbra is a termékek személyes átvétele a népszerűbb, ami leginkább az ingyenes átvételi pontoknak köszönhető. Tízből hét felhasználó választja ezt az átvételi módot. Népszerű lett a postai átvét is a kedvező díjnak és a széles lefedettségnek köszönhetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?