19 °C Budapest

1,4 milliárdot nyert az Ötöslottón: sokan jól jártak

Pénzcentrum
2013. január 7. 16:32

14 heti halmozódás után 2013 1. játékhetében volt telitalálat az Ötöslottón. A hatalmas nyeremény természetesen vonzotta a szerencsevadászokat - a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint ezen a játékhéten mintegy félmillióval több játékszelvényt adtak fel, mint hagyományosan.

A január 5-én tartott sorsoláson, 14 hét halmozódás után végre megütötték a főnyereményt. Az első játékhéten egyetlen szerencsés játékosnak sikerült eltalálnia mind az öt nyerőszámot (28; 47; 58; 72; 75), így az idei évet már több mint 1,4 milliárd forinttal a bankszámláján kezdheti. Ezen a héten egyébként a 4-esek is szépen fizettek, 32 játékos közel 2 millió forinttal gazdagodott.

Ugyanakkor a hatalmas nyereménynek nem csak az újdonsült milliomosok örülhetnek, a Szerencsejáték Zrt. is szépen kaszál milliárdos jackpot fölött. A hatalmas főnyeremény ugyanis a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja: halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Az elmúlt játékheteken rendre több mint 4 millió alapjátékot adtak fel. Az Ötöslottón minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Akkor a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt.

Mit kell tennie a nyertesnek?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szerencsés nyertesnek első lépésként az ún. "Bizalom Vonalát" kell hívnia. Itt a Szerencsejáték Zrt. egyik munkatársa jelentkezik majd, aki kérdéseket tesz fel. A nyertes játékszelvényen ugyanis csupa olyan információ van, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet. Miután meggyőződött arról, hogy valóban az 1. heti Ötöslottó jackpot-nyertesével van dolga, egyeztet egy személyes találkozót. Itt ellenőrzik a biztonsági azonosító kódot, éppen úgy, ahogyan azt a lottózós is ellenőrizné, tehát behelyezi egy gépbe, ami kiírja, hogy mekkora a nyeremény. Ha ezen a procedúrán átesett, már csak egy (de lehetőleg inkább több) magyarországi lakossági forint folyószámlaszámot kell megadnia, amire átutalják a nyereményét. Miután megérkezett a pénz, nem tartják a kapcsolatot az újdonsült milliárdossal. Az nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napig van lehetősége jelentkezni a nyereményéért!

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?