14 °C Budapest

1,4 milliárdot nyert az Ötöslottón: sokan jól jártak

Pénzcentrum
2013. január 7. 16:32

14 heti halmozódás után 2013 1. játékhetében volt telitalálat az Ötöslottón. A hatalmas nyeremény természetesen vonzotta a szerencsevadászokat - a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint ezen a játékhéten mintegy félmillióval több játékszelvényt adtak fel, mint hagyományosan.

A január 5-én tartott sorsoláson, 14 hét halmozódás után végre megütötték a főnyereményt. Az első játékhéten egyetlen szerencsés játékosnak sikerült eltalálnia mind az öt nyerőszámot (28; 47; 58; 72; 75), így az idei évet már több mint 1,4 milliárd forinttal a bankszámláján kezdheti. Ezen a héten egyébként a 4-esek is szépen fizettek, 32 játékos közel 2 millió forinttal gazdagodott.

Ugyanakkor a hatalmas nyereménynek nem csak az újdonsült milliomosok örülhetnek, a Szerencsejáték Zrt. is szépen kaszál milliárdos jackpot fölött. A hatalmas főnyeremény ugyanis a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja: halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Az elmúlt játékheteken rendre több mint 4 millió alapjátékot adtak fel. Az Ötöslottón minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Akkor a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt.

Mit kell tennie a nyertesnek?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szerencsés nyertesnek első lépésként az ún. "Bizalom Vonalát" kell hívnia. Itt a Szerencsejáték Zrt. egyik munkatársa jelentkezik majd, aki kérdéseket tesz fel. A nyertes játékszelvényen ugyanis csupa olyan információ van, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet. Miután meggyőződött arról, hogy valóban az 1. heti Ötöslottó jackpot-nyertesével van dolga, egyeztet egy személyes találkozót. Itt ellenőrzik a biztonsági azonosító kódot, éppen úgy, ahogyan azt a lottózós is ellenőrizné, tehát behelyezi egy gépbe, ami kiírja, hogy mekkora a nyeremény. Ha ezen a procedúrán átesett, már csak egy (de lehetőleg inkább több) magyarországi lakossági forint folyószámlaszámot kell megadnia, amire átutalják a nyereményét. Miután megérkezett a pénz, nem tartják a kapcsolatot az újdonsült milliárdossal. Az nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napig van lehetősége jelentkezni a nyereményéért!

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm