2 °C Budapest

Friss! Megrohanták a vevők a magyar üzletlánc boltjait

Pénzcentrum
2012. november 23. 14:36

Bejött a jóslatunk: tényleg megrohanták a vevők a végkiárusításba kezdő nBricostore üzleteket.

A Pénzcentrum.hu ma délelőtt írt arról, hogy elindult a végkiárusítás a Magyarországról kivonuló Bricostore barkácsláncnál. A működéséből hátralevő öt hét alatt az áruházlánc várhatóan megpróbálja majd árukészletét a lehető legnagyobb mértékben kiárusítani, azaz folyamatos, növekvő mértékű akciókra, leértékelésekre lehet számítani. A kiárusítás már el is kezdődött: mától három napon át 30 százalékos árengedményt adnak minden termékre (az építőanyagok kivételével), féláron adják a grilleket és a beltéri növényeket, 70 százalékos árengedménnyel pedig a kerti bútorokat, a kültéri növényeket, a medencéket, a kaspókat és a cserepeket.

A következő hetekben további árengedményekre lehet számítani, ugyanakkor az is valószínűsíthető, hogy az alacsonyabb árak miatt az árukészlet gyorsan fogy majd, könnyen lehet, hogy az üzleteket tömegesen keresik majd fel az akcióvadászok.

Elindult a roham

Úgy tűnik, sok vásárló számára csábítóak lettek a hatalmas kedvezmények, hiszen - a Pénzcentrum.hu értesülései szerint - több áruháznál is sorok, tumultus alakult ki. Vannak boltok, ahol szakaszosan engedik be a vevőket a biztonság emberek.

Győrben például a főbejárat előtt kézzel írt lap fogadta a vásárlókat: "átmenetileg zárva, az áruház befogadóképessége megtelt" - írja a Kisalföld.hu. A lap munkatársai csak rövid várakozás után tudtak belépni a bolt területére.

A Bricostore honlapján arról is tájékoztatja vevőit, hogy mától a törzsvásárlói program, a pontgyűjtés nem működik az áruházakban - de az összegyűjtött pontokat beváltják. Nem lesz továbbá 100 napos pénz-visszafizetési garancia, árgarancia, ingyenes házhozszállítás, kulcsmásolás, szerszámgép kölcsönzés, képkeretezés, függönyvarrás, lapszabászat, utánfutó kölcsönzés, áruhitel sem.

Miért zárnak be?

Szakértői vélemények szerint a hazai barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója múlt heti közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16