Bricostore: kezdődik a végkiárusítás, jöhet a roham

2012. november 23. 10:03

Kilenc nap telt el azóta, hogy kiderült, kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc. Az idő sürgeti a francia tulajdonú üzletláncot, már el is indult a kiárusítás.

Friss! Megrohanták a vevők a magyar üzletlánc boltjait - KATTINTS!

Múlt csütörtökön jelentek meg az első hírek arról, hogy év végén távozik Magyarországról a Bricostore barkácslánc. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, most összesen kilenc áruházat zárnak be, mintegy ezer dolgozót bocsáthatnak el.

Kezdődik a kiárusítás

A működéséből hátralevő öt hét alatt az áruházlánc várhatóan megpróbálja majd árukészletét a lehető legnagyobb mértékben kiárusítani, azaz folyamatos, növekvő mértékű akciókra, leértékelésekre lehet számítani. A kiárusítás már el is kezdődött: mától három napon át 30 százalékos árengedményt adnak minden termékre (az építőanyagok kivételével), féláron adják a grilleket és a beltéri növényeket, 70 százalékos árengedménnyel pedig a kerti bútorokat, a kültéri növényeket, a medencéket, a kaspókat és a cserepeket.

A következő hetekben további árengedményekre lehet számítani, ugyanakkor az is valószínűsíthető, hogy az alacsonyabb árak miatt az árukészlet gyorsan fogy majd, könnyen lehet, hogy az üzleteket tömegesen keresik majd fel az akcióvadászok. 

Vásárlói információ

A Bricostore honlapján arról is tájékoztatja vevőit, hogy mától a törzsvásárlói program, a pontgyűjtés nem működik az áruházakban - de az összegyűjtött pontokat beváltják. Nem lesz továbbá 100 napos pénz-visszafizetési garancia, árgarancia, ingyenes házhozszállítás, kulcsmásolás, szerszámgép kölcsönzés, képkeretezés, függönyvarrás, lapszabászat, utánfutó kölcsönzés, áruhitel sem.

Miért zárnak be?

Szakértői vélemények szerint a hazai barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója múlt heti közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?