Ezek a legolvasottabb e-könyvek most Magyarországon

Pénzcentrum
2012. október 13. 17:01

Vámpírszerelem, bangkoki éjszaka és a sötét legkülönbözőbb árnyalatai: mindez kissé borongóssá, mégis izgalmassá teszi a Bookline legolvasottabb e-könyveinek szeptemberi sikerlistáját. A szürke ötven árnyalatának 1. helyét egyelőre semmi sem tudta megingatni, a 2. és 3. helyen azonban már ott sorakozik Fábián Janka Rozmaringja és Fejős Éva Éjszaka Bangkokban című kisregénye, amelyek jól mutatják, hogy ezt a listát jó eséllyel bevehetik a csak e-könyv formátumban kapható olvasmányok.

A Bookline hagyományos és e-könyves sikerlistája között ritkán mutatkoznak hasonlóságok, E. L. James bestseller sorozatának részei azonban szinte egyszerre tűntek fel mindkét formátum legolvasottabb kiadványainak élmezőnyében. A különbség annyi, hogy míg a nyomtatott könyvek között az alig egy hete megjelent A sötét ötven árnyalata vezet, és a trilógia első része, A szürke ötven árnyalata a 3. helyig csúszott vissza, addig az e-könyvek esetében még mindig az utóbbi az első helyezett - szemben az 5. helyen álló második epizóddal.


Persze ami késik, nem múlik, ám A sötét ötven árnyalatának e téren komoly konkurenciával kell megküzdenie. Fábián Janka ezúttal is hozza a papír- (vagy inkább e-könyv) formát, hiszen egyszerre két könyve is megtalálható a 10 legjobb e-könyv között. A 2. helyen szereplő Rozmaring egy magyar bonviván amerikai kalandjairól szól, míg a 8. pozíciót megszerző mese, A zöld macska az e-könyvek terén eddig talán kevésbé elkényeztetett gyerekközönséget célozza meg. Az utóbbi két kiadványban a szerzőn túl az is közös, hogy mindkettő kizárólag e-könyvben jelent meg: a 10-es listának egyébként éppen a felét teszik ki az ilyen regények. A másik nagy visszatérő, Fejős Éva is hasonló elgondolás mentén, csak e-könyvben adta ki a 3. helyen található Éjszaka Bangkokban című kisregényét, illetve a rögtön ezután következő romantikus vámpírsztorit, a Holtodiglant. A nyomtatott formátumban is igen népszerű Bangkok, szeretlek innen sem hiányozhat: úgy tűnik, Fejős Évát és Thaiföld fővárosát nem lehet megunni.

A szintén csak e-könyvben napvilágot látott Karin Slaughter-kisregény, a 7. helyen álló A jelentéktelen szív az E. L. James-széria részein kívül az egyetlen világirodalmi kiadvány a legjobb 10-ben. A lista végén, de még így is igen előkelő helyen két magyar irodalmi géniusz kapott helyet: Kosztolányi Dezső Esti Kornélját - amely címében és jó pár elbeszélésében szintén a sötétre, éjszakára hajaz - József Attila összes költeménye követi. Úgy tűnik, az újdonságok és klasszikusok egyaránt megtalálják az utat az e-könyvre szavazók szívéhez, így hosszú távon is színes összetételű, változatos listákra számíthatunk - bár a változatosság a kiadók tekintetében e hónapban nem éppen jellemző.

 

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem