2 °C Budapest

Továbbra is a szex az úr: ezek az ősz legolvasottabb könyvei

Pénzcentrum
2012. október 6. 16:00

Bookline TOP 50 A szeptember egyszerre szólt az újrakezdésről és a magabiztos folytatásról, de mindenekelőtt az újragondolásról - legalábbis a Bookline sikerlistájának tanúsága szerint. Nem csak a nyaralószezon ért véget és az iskola indult el: az ősz az olyan könyvújdonságokkal is új utat mutatott, mint például az azonnal az élre ugró A sötét ötven árnyalata, vagy Dr. Szondy Máté Megélni a pillanatot című sikerkönyve, amely a 6. helyet érdemelte ki. A toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod

Bár A sötét ötven árnyalata vadonatúj kiadvány a hazai piacon, az már nem annyira újdonság, hogy az Ötven árnyalat-trilógia második részeként szinte napirendszerűen az első helyen indított a Bookline Top 50-ben. A regény főhősnője az új epizódban bölcsen újragondolja viszonyát az ellenállhatatlan, de veszélyes milliomossal, és új életet kezd, ám ez korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Az olvasók körében természetesen még mindig rendkívüli népszerűségnek örvend a sorozat első része, a 3. helyen állomásozó A szürke ötven árnyalata, a 2. pozícióban pedig Ken Follett új bestsellerét, a XX. századot sajátos szemszögből bemutató A megfagyott világot találjuk. Utóbbi szintén egy sikerszéria, az Évszázad-trilógia második kötete, ennek ellenére a sorozatok egyeduralma kissé visszaszorulni látszik a lista tekintetében. Bár Leiner Laura Szent Johanna gimi-szériájának részei még most is előkelő helyen szerepelnek, George R. R. Martin A tűz és jég dala című ciklusának már csak az első és utolsó része - a Trónok harca és a Sárkányok tánca - található meg a legjobb 50 között. Az újdonságok sorában több nagy visszatérővel is találkozhatunk: Rhonda Byrne világszerte hódító ezoterikus bestsellerei igen szép számmal képviseltetik magukat az olvasottsági listán, hiszen a nemrég megjelent A Varázslat mellett, amely a 4. helyig jutott, Az Erő és A Titok is igencsak népszerű.

A Top 50-ben szinte állandó helyet bérlő Fábián Janka persze most sem hiányozhat a sikerszerzők közül, esetében inkább az a meglepő, hogy ezúttal "csak" két könyve, A német lány és a Lotti öröksége szerepel a legjobbak között. A hasonlóan népszerű és a listán állandó vendégnek számító Fejős Éva egyszerre három regénnyel bizonyítja, hogy az olvasók szeretnek vele (újra)tervezni: az 5. helyen landoló Szeretlek, Bangkok mellett a Karibi nyár (10.) és a Karácsony New Yorkban is egy hathatós változásról - vagy legalábbis annak igényéről - mesél. A karácsonyi tematika ilyen módon való felbukkanása már az ünnepi hangulat elérkezését is jelzi: nem csak újratervezzük a jelent, de a nem is annyira távoli jövőre is szívesen gondolunk. A hónap egyik egyértelmű nyertese Börcsök Mária, aki a magyar irodalom nagy géniuszairól kialakított idilli kép újrarajzolását kísérli meg Szakadozó mítoszok című kötetében (7. hely), emellett Kettészakadt Magyarország című írása is a 14. helyig jutott. A gyerekkönyvek és a gyereknevelésről szóló kiadványok szokás szerint virágkorukat élik, Csíkszentmihályi Mihály újdonsága, a Kamasznak lenni rögtön a 17. helyen kezdett, de Szondy Máté Megélni a pillanatot című önsegítő kötete is tarol a 6. helyen. Mindez nem véletlen: a Bookline-nal valóban érdemes újratervezni!

 

Bookline TOP 50: 26-50

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?