9 °C Budapest

Továbbra is a szex az úr: ezek az ősz legolvasottabb könyvei

Pénzcentrum
2012. október 6. 16:00

Bookline TOP 50 A szeptember egyszerre szólt az újrakezdésről és a magabiztos folytatásról, de mindenekelőtt az újragondolásról - legalábbis a Bookline sikerlistájának tanúsága szerint. Nem csak a nyaralószezon ért véget és az iskola indult el: az ősz az olyan könyvújdonságokkal is új utat mutatott, mint például az azonnal az élre ugró A sötét ötven árnyalata, vagy Dr. Szondy Máté Megélni a pillanatot című sikerkönyve, amely a 6. helyet érdemelte ki. A toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod

Bár A sötét ötven árnyalata vadonatúj kiadvány a hazai piacon, az már nem annyira újdonság, hogy az Ötven árnyalat-trilógia második részeként szinte napirendszerűen az első helyen indított a Bookline Top 50-ben. A regény főhősnője az új epizódban bölcsen újragondolja viszonyát az ellenállhatatlan, de veszélyes milliomossal, és új életet kezd, ám ez korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Az olvasók körében természetesen még mindig rendkívüli népszerűségnek örvend a sorozat első része, a 3. helyen állomásozó A szürke ötven árnyalata, a 2. pozícióban pedig Ken Follett új bestsellerét, a XX. századot sajátos szemszögből bemutató A megfagyott világot találjuk. Utóbbi szintén egy sikerszéria, az Évszázad-trilógia második kötete, ennek ellenére a sorozatok egyeduralma kissé visszaszorulni látszik a lista tekintetében. Bár Leiner Laura Szent Johanna gimi-szériájának részei még most is előkelő helyen szerepelnek, George R. R. Martin A tűz és jég dala című ciklusának már csak az első és utolsó része - a Trónok harca és a Sárkányok tánca - található meg a legjobb 50 között. Az újdonságok sorában több nagy visszatérővel is találkozhatunk: Rhonda Byrne világszerte hódító ezoterikus bestsellerei igen szép számmal képviseltetik magukat az olvasottsági listán, hiszen a nemrég megjelent A Varázslat mellett, amely a 4. helyig jutott, Az Erő és A Titok is igencsak népszerű.

A Top 50-ben szinte állandó helyet bérlő Fábián Janka persze most sem hiányozhat a sikerszerzők közül, esetében inkább az a meglepő, hogy ezúttal "csak" két könyve, A német lány és a Lotti öröksége szerepel a legjobbak között. A hasonlóan népszerű és a listán állandó vendégnek számító Fejős Éva egyszerre három regénnyel bizonyítja, hogy az olvasók szeretnek vele (újra)tervezni: az 5. helyen landoló Szeretlek, Bangkok mellett a Karibi nyár (10.) és a Karácsony New Yorkban is egy hathatós változásról - vagy legalábbis annak igényéről - mesél. A karácsonyi tematika ilyen módon való felbukkanása már az ünnepi hangulat elérkezését is jelzi: nem csak újratervezzük a jelent, de a nem is annyira távoli jövőre is szívesen gondolunk. A hónap egyik egyértelmű nyertese Börcsök Mária, aki a magyar irodalom nagy géniuszairól kialakított idilli kép újrarajzolását kísérli meg Szakadozó mítoszok című kötetében (7. hely), emellett Kettészakadt Magyarország című írása is a 14. helyig jutott. A gyerekkönyvek és a gyereknevelésről szóló kiadványok szokás szerint virágkorukat élik, Csíkszentmihályi Mihály újdonsága, a Kamasznak lenni rögtön a 17. helyen kezdett, de Szondy Máté Megélni a pillanatot című önsegítő kötete is tarol a 6. helyen. Mindez nem véletlen: a Bookline-nal valóban érdemes újratervezni!

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem