Továbbra is a szex az úr: ezek az ősz legolvasottabb könyvei

Pénzcentrum
2012. október 6. 16:00

Bookline TOP 50 A szeptember egyszerre szólt az újrakezdésről és a magabiztos folytatásról, de mindenekelőtt az újragondolásról - legalábbis a Bookline sikerlistájának tanúsága szerint. Nem csak a nyaralószezon ért véget és az iskola indult el: az ősz az olyan könyvújdonságokkal is új utat mutatott, mint például az azonnal az élre ugró A sötét ötven árnyalata, vagy Dr. Szondy Máté Megélni a pillanatot című sikerkönyve, amely a 6. helyet érdemelte ki. A toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod

Bár A sötét ötven árnyalata vadonatúj kiadvány a hazai piacon, az már nem annyira újdonság, hogy az Ötven árnyalat-trilógia második részeként szinte napirendszerűen az első helyen indított a Bookline Top 50-ben. A regény főhősnője az új epizódban bölcsen újragondolja viszonyát az ellenállhatatlan, de veszélyes milliomossal, és új életet kezd, ám ez korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Az olvasók körében természetesen még mindig rendkívüli népszerűségnek örvend a sorozat első része, a 3. helyen állomásozó A szürke ötven árnyalata, a 2. pozícióban pedig Ken Follett új bestsellerét, a XX. századot sajátos szemszögből bemutató A megfagyott világot találjuk. Utóbbi szintén egy sikerszéria, az Évszázad-trilógia második kötete, ennek ellenére a sorozatok egyeduralma kissé visszaszorulni látszik a lista tekintetében. Bár Leiner Laura Szent Johanna gimi-szériájának részei még most is előkelő helyen szerepelnek, George R. R. Martin A tűz és jég dala című ciklusának már csak az első és utolsó része - a Trónok harca és a Sárkányok tánca - található meg a legjobb 50 között. Az újdonságok sorában több nagy visszatérővel is találkozhatunk: Rhonda Byrne világszerte hódító ezoterikus bestsellerei igen szép számmal képviseltetik magukat az olvasottsági listán, hiszen a nemrég megjelent A Varázslat mellett, amely a 4. helyig jutott, Az Erő és A Titok is igencsak népszerű.

A Top 50-ben szinte állandó helyet bérlő Fábián Janka persze most sem hiányozhat a sikerszerzők közül, esetében inkább az a meglepő, hogy ezúttal "csak" két könyve, A német lány és a Lotti öröksége szerepel a legjobbak között. A hasonlóan népszerű és a listán állandó vendégnek számító Fejős Éva egyszerre három regénnyel bizonyítja, hogy az olvasók szeretnek vele (újra)tervezni: az 5. helyen landoló Szeretlek, Bangkok mellett a Karibi nyár (10.) és a Karácsony New Yorkban is egy hathatós változásról - vagy legalábbis annak igényéről - mesél. A karácsonyi tematika ilyen módon való felbukkanása már az ünnepi hangulat elérkezését is jelzi: nem csak újratervezzük a jelent, de a nem is annyira távoli jövőre is szívesen gondolunk. A hónap egyik egyértelmű nyertese Börcsök Mária, aki a magyar irodalom nagy géniuszairól kialakított idilli kép újrarajzolását kísérli meg Szakadozó mítoszok című kötetében (7. hely), emellett Kettészakadt Magyarország című írása is a 14. helyig jutott. A gyerekkönyvek és a gyereknevelésről szóló kiadványok szokás szerint virágkorukat élik, Csíkszentmihályi Mihály újdonsága, a Kamasznak lenni rögtön a 17. helyen kezdett, de Szondy Máté Megélni a pillanatot című önsegítő kötete is tarol a 6. helyen. Mindez nem véletlen: a Bookline-nal valóban érdemes újratervezni!

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bookline TOP 50: 26-50

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem