Micsoda luxus! Arany okostelefont is lehet kapni

Pénzcentrum
2012. szeptember 23. 16:32

A kilencvenes évek végén még kevesen fogadtak volna arra, hogy kevesebb mint egy évtizeden belül olyan készülékek jelennek meg a piacon, amelyekért az átlagemberek és királyi családok tagjai ugyanúgy lelkesednek majd. Ezzel szemben, a világon ma szinte mindenki ugyanazokra az okos készülékekre vágyik; a különbség annyi, hogy aki teheti, az erre szakosodott tervezőktől nemesfémből készült kivitelben rendeli meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Évezredes szokás, hogy a leggazdagabb emberek kedvelt használati tárgyaikat aranyból is elkészíttetik, vagy különleges drágakövekkel díszítik. Nincs ez másképp a mobiltelefonokkal sem: máig kaphatók a kilencvenes évek végén megjelent legismertebb luxusmárka, a Vertu aranyból, platinából vagy más ritka fémekből előállított készülékei.


A mobiltelefonok hőskorában az olajsejkek és a sztárok számára nem létezett más márka, mint a Vertu, amely ritka nemesfémekből készített "hagyományos" mobiltelefonokat kínált. Akkoriban ez volt az egyetlen biztos módja annak, hogy a leggazdagabbak a telefonjukkal is kellő stílusossággal csillanthassák meg aranyukat. A Conclude szakértője szerint ekkor még kevesen fogadtak volna arra, hogy kevesebb mint egy évtizeden belül olyan készülékek jelennek meg a piacon, amelyekért az átlagemberek és királyi családok tagjai ugyanúgy lelkesednek majd.


És bár az említett telefon-luxusmárka fennmaradt, az 1997-ben bemutatott, eddig öt generációt megélt iPhone, illetve a 2010 óta kapható, azóta harmadik generációs iPad a feje tetejére állították a piacot. Az aranyművesség pedig nemcsak hogy lépést tartott a technológia fejlődésével, de tovább is terjesztette lehetőségeit.


Stuart Hughes angol tervezőnek, illetve az Alexander Amosu cégnek köszönhetően, például, már ismerhetjük az iPad és az iPhone arany-, fehérarany-, vagy platinaváltozatait, de náluk juthatunk hozzá az újság-, és könyvolvasás egyik legkedveltebb luxuseszközéhez, az arany Amazon Kindle-hez, iPod zenelejátszókhoz, laptopokhoz és sok más - legalább olyan csillogó, mint amilyen okos - készülékhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09