5 °C Budapest

Micsoda luxus! Arany okostelefont is lehet kapni

Pénzcentrum
2012. szeptember 23. 16:32

A kilencvenes évek végén még kevesen fogadtak volna arra, hogy kevesebb mint egy évtizeden belül olyan készülékek jelennek meg a piacon, amelyekért az átlagemberek és királyi családok tagjai ugyanúgy lelkesednek majd. Ezzel szemben, a világon ma szinte mindenki ugyanazokra az okos készülékekre vágyik; a különbség annyi, hogy aki teheti, az erre szakosodott tervezőktől nemesfémből készült kivitelben rendeli meg.

Évezredes szokás, hogy a leggazdagabb emberek kedvelt használati tárgyaikat aranyból is elkészíttetik, vagy különleges drágakövekkel díszítik. Nincs ez másképp a mobiltelefonokkal sem: máig kaphatók a kilencvenes évek végén megjelent legismertebb luxusmárka, a Vertu aranyból, platinából vagy más ritka fémekből előállított készülékei.


A mobiltelefonok hőskorában az olajsejkek és a sztárok számára nem létezett más márka, mint a Vertu, amely ritka nemesfémekből készített "hagyományos" mobiltelefonokat kínált. Akkoriban ez volt az egyetlen biztos módja annak, hogy a leggazdagabbak a telefonjukkal is kellő stílusossággal csillanthassák meg aranyukat. A Conclude szakértője szerint ekkor még kevesen fogadtak volna arra, hogy kevesebb mint egy évtizeden belül olyan készülékek jelennek meg a piacon, amelyekért az átlagemberek és királyi családok tagjai ugyanúgy lelkesednek majd.


És bár az említett telefon-luxusmárka fennmaradt, az 1997-ben bemutatott, eddig öt generációt megélt iPhone, illetve a 2010 óta kapható, azóta harmadik generációs iPad a feje tetejére állították a piacot. Az aranyművesség pedig nemcsak hogy lépést tartott a technológia fejlődésével, de tovább is terjesztette lehetőségeit.


Stuart Hughes angol tervezőnek, illetve az Alexander Amosu cégnek köszönhetően, például, már ismerhetjük az iPad és az iPhone arany-, fehérarany-, vagy platinaváltozatait, de náluk juthatunk hozzá az újság-, és könyvolvasás egyik legkedveltebb luxuseszközéhez, az arany Amazon Kindle-hez, iPod zenelejátszókhoz, laptopokhoz és sok más - legalább olyan csillogó, mint amilyen okos - készülékhez.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?