3 °C Budapest

Ezért nyúlt milliónyi magyar a telefonjához a Tescóban

Pénzcentrum
2012. szeptember 19. 16:03

109 magyarországi Tesco áruház kínál ingyenes wifi-elérést, mely egyre népszerűbb a vásárlók körében. Az áruházlánc felmérései szerint a Tesco-s wifi felhasználók száma mára már meghaladta az egymilliót - tájékoztat közleményében a Tesco Magyarország.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az áruházlánc nyár elején kezdte telepíteni az ingyenes internet-elérést áruházaiban. A fejlesztés ütemét jól mutatja, hogy június végén még mindössze tucatnyi hipermarketben működött a szolgáltatás, szeptember közepére viszont már a százat is meghaladja a wifi-s áruházak száma.

A Tesco vásárlói wifi felhasználókra vonatkozó felmérései alapján az elmúlt héten a felhasználók száma meghaladta a százezer főt, ami átlagosan több mint ezer internetezőt jelent áruházanként. A vásárlók kedvelik az internetezés ezen módját, ez idáig országszerte több mint 1 millió felhasználó élt az ingyenes wifi-elérés lehetőségével a Tesco áruházakban.

Az elmúlt évek egyik érdekes fogyasztói trendje ugyanakkor, hogy az okostelefonok elterjedésével a vevők vásárlás közben gyakran leellenőrzik a bolt árait, összehasonlítják azt más üzletek kínálatával. Sok esetben pedig -különösen, ha értékesebb termékről van szó- hajlandóak más áruházat keresni, vagy akár az internetről rendelni.

A Tesco közleménye emlékeztet arra, hogy az ingyen wifin keresztül a vásárlók az áruházlánc mobil alkalmazását is letölthetik, mely segít bevásárlólistát készíteni az akciós termékekből, és oda is vezet a legközelebbi Tescóhoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20