Címke: drágakő (20 cikk)

MTI | 2013. november 30. 16:04

Nyolcszázmilliós áfacsalást leplezett le a NAV

Közel 800 millió forint kárt okozó körbeszámlázásos áfacsalást lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai - jelentették be a szervezet sajtótájékoztatóján Nyíregyházán pénteken.

Pénzcentrum | 2013. november 6. 14:32

Tuti tippek! Így őrizd meg sokáig pénzed értékét!

Ékszerek, drágakövek, régi bútorok, műtárgy, aranytömb. Mióta világa világ a legtöbb ember mindent megtesz azért, hogy birtokolja ezeket az értékes tárgyakat. A kevéssé tehetősek aranyból és ezüstből készült ékszereket vásárolnak, a gazdagok komoly gyűjteményt halmoznak fel értékes műkincsekből, esetleg aranytömbökből Nem is csoda, hogy a műkincs az ékszer, az arany vágyott ajándék mindenki számára. Miért? Mert a nemesfémek, műtárgyak, műalkotások értékállóak. Bármi történjék is a világon, baj esetén komoly összegekért lehet értékesíteni őket.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 23. 16:32

Micsoda luxus! Arany okostelefont is lehet kapni

A kilencvenes évek végén még kevesen fogadtak volna arra, hogy kevesebb mint egy évtizeden belül olyan készülékek jelennek meg a piacon, amelyekért az átlagemberek és királyi családok tagjai ugyanúgy lelkesednek majd. Ezzel szemben, a világon ma szinte mindenki ugyanazokra az okos készülékekre vágyik; a különbség annyi, hogy aki teheti, az erre szakosodott tervezőktől nemesfémből készült kivitelben rendeli meg.

Pénzcentrum | 2012. július 13. 20:06

Ebben is csúnyán lehagyott minket Európa

A magyarok befektetőként másként viselkednek, mint sok más ország polgárai. Nálunk az internet-használók 9 százaléka fekteti be pénzét, eltérően a 33 százalékos globális és 16 százalékos európai átlagtól. Magyarországon befektetési alapba invesztálnak legtöbben, míg globálisan legelterjedtebb a részvény. Többek között ezt állapítja meg a befektetői viselkedésről a Nielsen, a fogyasztók médiahasználatáról és vásárlásairól információkat, valamint ismereteket szolgáltató, vezető globális vállalat ötvenhat országban, több mint 28 ezer válaszadóra kiterjedő online felmérése.