-2 °C Budapest

Ezentúl erre is felhívják a figyelmet a magyar postákon

Pénzcentrum
2012. szeptember 21. 12:37

A Gazdasági Versenyhivatal eljárása a Magyar Posta Zrt. (Magyar Posta) fogyasztók tájékoztatására vonatkozó kötelezettségvállalásának elfogadásával zárult.

A GVH a Magyar Postával szemben indított eljárásában azt vizsgálta, hogy a fogyasztók megfelelő információt kaphattak-e arról, hogy a postafiókokban történő bankkártya-használat minden esetben készpénzfelvételnek minősül, illetve tisztában lehettek-e az ezzel kapcsolatos költségekkel.

A Hivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a Magyar Posta a vizsgált időszakban csak szóban tájékoztatta a fogyasztókat a bankkártya-használattal kapcsolatos tudnivalókról, ez azonban a díjak mértékére nem terjedt ki. A vállalkozás a fogyasztók megfelelő tájékoztatása érdekében vállalta, hogy a szóbeli felvilágosítást írásos figyelemfelhívással is kiegészíti, s kommunikációjában mindkét esetben utal arra, hogy a postai bankkártyás tranzakciók kézpénzfelvételnek minősülnek, melyek díja eltérhet a szokásos készpénzfelvételi díjtól.

A GVH az eljárás során feltárt valamennyi körülmény mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy a közérdek leghatásosabban a Magyar Posta vállalásának elfogadásával biztosítható, ezért az eljárást - a vállalás kötelezettségkénti előírásával egyidejűleg - megszüntette. A kötelezettségek teljesítését a GVH utóvizsgálatban ellenőrzi.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19