14 °C Budapest

Sokkoló baleset a pesti plázában

Pénzcentrum
2012. augusztus 16. 10:04

Egy három éves kisfiú súlyos koponyasérüléseket szenvedett, amikor lezuhant egy budapesti bevásárlóközpont első emeletéről.

Megdöbbentő baleset történt a WestEnd City Center területén - tudta meg a Bors. Szemtanúk szerint vasárnap este egy apró gyermek zuhant a fővárosi bevásárlóközpont földszintjének kőpadlójára. A kisfiú szüleivel és testvérével sétálgatott az első emeleten, amikor a szemtanúk szerint belekapaszkodott a mozgólépcső gumiszalagjába, a szerkezet pedig átrántotta őt az emeleti korlát felett. A mentők súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a hároméves gyermeket. A rendőrség foglalkozik az esettel, ez a vizsgálat még nem zárult le.

A bevásárlóközpont üzemeltetői nyilatkozatot adtak ki az eset kapcsán, mely szerint saját vizsgálatot folytattak az ügyben. A hatóságoknak átadott kamerafelvételek alapján megállapítható: a gyermek egyedül, szüleitől elszakadva tartózkodott a mozgólépcsőnél. Az 1999-ben átadott West-End City Centert tizenhárom éves működése alatt ilyen baleset még soha nem történt.

A bejáratoknál tájékoztatók figyelmeztetnek: a létesítménybe 12 éven aluli gyermek egyedül nem jöhet be. A történtek miatt ugyanakkor a bevásárlóközpont vezetése haladéktalanul megvizsgálja, milyen intézkedésekkel növelhető a létesítmény biztonságossága.

Internetes fórumozók - akik állításuk szerint szemtanúi voltak az esetnek- arról számoltak be, hogy a kisfiú édesanyja kezét fogva sétált, egy pillanatra engedte azt el - ekkor történt a baleset, amit sokan végignéztek az ott tartózkodók közül.

Problémás mozgólépcső

Külföldön történt már olyan baleset, amikor egy gyermek sérült meg mozgólépcső-használat közben. 2007-ben az IKEA lakberendezési áruházlánc egy brit boltjában vásárolt egy család, akkor két éves kisfiukkal. A gyermek apja kezét fogva rálépett a mozgó járdára, de megcsúszott és elesett, egyik kezének mutató-és középső ujja pedig beakadt a mozgó járda peremébe, a szerkezet pedig azonnal leszakította a két ujjat. Bár a két ujj közül az egyiket sikerült megtalálni, a gyors orvosi beavatkozás ellenére mindkettőt amputálni kellett.

A brit sajtóbeszámolók szerint az eset azért történhetett meg, mert 4mm-nél nagyobb volt a távolság a járda pereme és a futófelület között. Az IKEA azzal védekezett, hogy a hatóságok az eset előtt ellenőrizték a mozgójárda működését, és biztonságosnak ítélték a szerkezetet, később azonban elismerték a felelősségüket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eset kapcsán 75 ezer font, azaz 28 millió forint bírság megfizetésére kötelezték az IKEA-t, ráadásul a család is jelentős összegű kártérítési igényt nyújtott be.

Más magyar plázában is történt már tragédia

A mostani eset nem egyedülálló a magyar pláza-történelemben: 2010 decemberében egy 20 éves férfi ugrott ki a Mammut 2 harmadik emeletéről, hogy öngyilkosságot kövessen el. A fiatal férfi a azonnal szörnyethalt.

Egy szemtanú elmondása szerint, a húsz év körüli férfi moziban volt, az egyik film közben ugrott fel a helyéről, hogy hirtelen felindultságból véget vessen életének. Bár a dolgozók megpróbálták lefogni, nem sikerült, kirohant és nekifutásból a mélybe vetette magát.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?