Sokkoló baleset a pesti plázában

Pénzcentrum
2012. augusztus 16. 10:04

Egy három éves kisfiú súlyos koponyasérüléseket szenvedett, amikor lezuhant egy budapesti bevásárlóközpont első emeletéről.

Megdöbbentő baleset történt a WestEnd City Center területén - tudta meg a Bors. Szemtanúk szerint vasárnap este egy apró gyermek zuhant a fővárosi bevásárlóközpont földszintjének kőpadlójára. A kisfiú szüleivel és testvérével sétálgatott az első emeleten, amikor a szemtanúk szerint belekapaszkodott a mozgólépcső gumiszalagjába, a szerkezet pedig átrántotta őt az emeleti korlát felett. A mentők súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a hároméves gyermeket. A rendőrség foglalkozik az esettel, ez a vizsgálat még nem zárult le.

A bevásárlóközpont üzemeltetői nyilatkozatot adtak ki az eset kapcsán, mely szerint saját vizsgálatot folytattak az ügyben. A hatóságoknak átadott kamerafelvételek alapján megállapítható: a gyermek egyedül, szüleitől elszakadva tartózkodott a mozgólépcsőnél. Az 1999-ben átadott West-End City Centert tizenhárom éves működése alatt ilyen baleset még soha nem történt.

A bejáratoknál tájékoztatók figyelmeztetnek: a létesítménybe 12 éven aluli gyermek egyedül nem jöhet be. A történtek miatt ugyanakkor a bevásárlóközpont vezetése haladéktalanul megvizsgálja, milyen intézkedésekkel növelhető a létesítmény biztonságossága.

Internetes fórumozók - akik állításuk szerint szemtanúi voltak az esetnek- arról számoltak be, hogy a kisfiú édesanyja kezét fogva sétált, egy pillanatra engedte azt el - ekkor történt a baleset, amit sokan végignéztek az ott tartózkodók közül.

Problémás mozgólépcső

Külföldön történt már olyan baleset, amikor egy gyermek sérült meg mozgólépcső-használat közben. 2007-ben az IKEA lakberendezési áruházlánc egy brit boltjában vásárolt egy család, akkor két éves kisfiukkal. A gyermek apja kezét fogva rálépett a mozgó járdára, de megcsúszott és elesett, egyik kezének mutató-és középső ujja pedig beakadt a mozgó járda peremébe, a szerkezet pedig azonnal leszakította a két ujjat. Bár a két ujj közül az egyiket sikerült megtalálni, a gyors orvosi beavatkozás ellenére mindkettőt amputálni kellett.

A brit sajtóbeszámolók szerint az eset azért történhetett meg, mert 4mm-nél nagyobb volt a távolság a járda pereme és a futófelület között. Az IKEA azzal védekezett, hogy a hatóságok az eset előtt ellenőrizték a mozgójárda működését, és biztonságosnak ítélték a szerkezetet, később azonban elismerték a felelősségüket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eset kapcsán 75 ezer font, azaz 28 millió forint bírság megfizetésére kötelezték az IKEA-t, ráadásul a család is jelentős összegű kártérítési igényt nyújtott be.

Más magyar plázában is történt már tragédia

A mostani eset nem egyedülálló a magyar pláza-történelemben: 2010 decemberében egy 20 éves férfi ugrott ki a Mammut 2 harmadik emeletéről, hogy öngyilkosságot kövessen el. A fiatal férfi a azonnal szörnyethalt.

Egy szemtanú elmondása szerint, a húsz év körüli férfi moziban volt, az egyik film közben ugrott fel a helyéről, hogy hirtelen felindultságból véget vessen életének. Bár a dolgozók megpróbálták lefogni, nem sikerült, kirohant és nekifutásból a mélybe vetette magát.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm