1 °C Budapest

Győztek a nyugdíjasok, marad a sárgacsekk

MTI
2012. július 31. 14:10

A Magyar Telekom (MT) nem számít fel tranzakciós díjat a postán teljesített sárgacsekkes befizetések után a T-Home nyugdíjas, vezetékes előfizetőinek; erről állapodott meg a társaság Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztossal.

Villám István, az MT osztályvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a szeptember 1-jétől nyújtandó kedvezményt kizárólag azon ügyfelek igényelhetik, akik személyesen vagy meghatalmazottak útján a Telekom üzleteiben - nyugdíjas igazolványuk bemutatásával - igazolják, hogy nyugdíjasok, betöltötték 62. életévüket, továbbá a T-Home vezetékes telefonszolgáltatást önállóan, a díj bevezetésekor már meglévő előfizetői szerződés alapján veszik igénybe. A kedvezmény a bevezetési időpontig kiszámlázott díjakra nem vonatkozik.

A biztoshoz számos jelzés érkezett a szolgáltató által a sárgacsekkes számlabefizetések után felszámolt plusz díj miatt, ezért kezdeményezett egyeztetést a Magyar Telekommal.
A kedvezmény Villám István szerint több mint százezer előfizetőjüket érinti, a kedvezményezett kör kiterjesztését egyelőre nem tervezik.

Az MT osztályvezetője emlékeztetett arra, hogy 2008 óta több szolgáltató számít fel díjat a sárgacsekkek után.

A média- és hírközlési biztos ezzel kapcsolatban megjegyezte: ezeket a díjakat közérdekű keresettel megtámadták a fogyasztóvédők, a perek azonban évekig elhúzódhatnak.
Volt azonban olyan szolgáltató is, amely visszalépett a díj bevezetésétől - mutatott rá Bodonovich Jenő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A csekkes befizetéssel kapcsolatos mentességről a biztos elmondta, hogy az elektronikus hírközlési területen csak az egyetemes szolgáltatások mentesülnek a tranzakciós díj befizetése alól, ez azonban nagyon szűk kör. A hírközlési törvény alapján ilyen szolgáltatás például az, hogy minden településen legalább egy nyilvános telefonállomásnak kell lennie, valamint az országos belföldi tudakozó nyújtása, illetve az előfizetői névjegyzék elérhetővé tétele.

Bodonovich Jenő emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság 2012. május 31-vel megsemmisítette a média- és hírközlési biztosra vonatkozó jogszabályokat, az Országgyűlés pedig pontosította a szabályokat, a biztos hatáskörét precízebben fogalmazta meg, és előírta, hogy a biztos a szakmai szervezetekkel egyeztetve adhat ki ajánlásokat, javaslatokat a szolgáltatók részére.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?