-4 °C Budapest

Ez az új magyar szuvenír: gyógyszert visznek haza a turisták

Pénzcentrum
2012. július 13. 10:04

A nyár beköszöntével fokozódik a gyógyszerturizmus: az osztrákok közül sokan a magyarországi üdülést összekötik jelentősebb gyógyszervásárlással. A recept nélküli allergia elleni készítmények, láz- és fájdalomcsökkentők fogynak most igazán - szezonon kívül viszont a mozgásszervi betegségekre ható gyógyszerek és fogászati termékek keresettek.

Akár szervezetten, buszokkal is érkezhetnek osztrák turisták Szombathelyre, hogy beszerezzék az olcsóbb gyógyszereket. A mozgásszervi és a porckopásra való készítmények Ausztriában jól drágábbak, míg a fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők is többe kerülnek, de nem jelentősen - közölte az InfoRádió által megkérdezett szombathelyi gyógyszerész.

Huszár Hajnalka kiemelte: keresettek a fogászati fertőtlenítők és fájdalomcsillapítók, a mozgásszervi készítményekből pedig általában három dobozzal visz egy osztrák vásárló. Fogamzásgátlókat és potencianövelőket is vesznek Magyarországon a turisták - tette hozzá.

Szombathelyen vagy Szentgotthárdon a fogorvos írja fel a vényre kapható gyógyszereket az osztrákoknak, de az Ausztriában kapott receptet is elfogadják a patikák - fejtette ki.

Havonta 50-100 osztrák vásárlóval számolhat egy belvárosi patika a vasi megyeszékhelyen. A mozgásszervi készítményekből 150-200 dobozzal fogy egy hónapban, míg nyáron az allergia elleni készítmények, szemcseppek, fájdalom- és lázcsillapítók is hasonló mennyiségben kelnek el - közölte Huszár Hajnalka.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?