Viszik a lapostévét, mint a cukrot

Pénzcentrum
2012. június 15. 08:34

Már-már karácsonyt idéző növekedést hozott a foci-Eb néhány hazai kereskedő forgalmában . Az eladásokat most is a színes tévék vezetik. A hideg idő miatt viszont kevesebb sör fogy. A chipsadó pedig a rágcsálnivalók fogyasztását vetette vissza - írja a Népszabadság.

Ahogy ez a korábbi években is jellemző volt: nagy sportesemények előtt bizonyos termékekből, elsősorban televíziókból, sörből vagy chipsekből nagyságrendekkel több fogy.

Kereskedői vélekedések szerint a legnagyobb dobás továbbra is az olimpia. Ezt követi a futball-világbajnokság és az Eb. S dacára, hogy a vásárlóerő idén sem javult, és a kiskereskedelmi forgalom is inkább stagnál, bizonyos termékkörökben a lengyel-ukrán Eb-nek köszönhetően lényegében karácsonyi szinten pörögnek az eladások.

A Media Markt közlése szerint a legnépszerűbbek a 32-42 colos televíziók. A vevők,átlagosan 90-150 ezer forintot hagynak ott egy-egy készülékért. A sörfogyasztás azonban valamelyest visszafogottabb. Bár érzékelhető némi növekedés, de a kereslet alulmúlja a várakozásokat. Ennek oka az évszakhoz képest hűvösebb időjárás. A kereskedő tapasztalatai szerint ugyanez a helyzet a különböző snackeknél is. A chipsadó bevezetése viszont jelentősen megdobta az árakat. Ez azt eredményezte, hogy a termékkör forgalma 10 százalék alatt emelkedett.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?