10 °C Budapest

Az év telefonos lehúzása: százmilliót buktak a magyar áldozatok

Pénzcentrum
2012. május 21. 11:14

Százmillió forintos kárt okozott az a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi, aki vezetékes telefonokra olyan elektromos szerkezetet szerelt, amelyek aztán rövid idő alatt horribilis összegű számlákat generáltak - tájékoztat a BRFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást M. József ellen.

A nyomozás egy budapesti férfi feljelentése alapján indult, aki arról számolt be, hogy egy internetes hirdetés nyomán kizárólag adattovábbításra vonatkozó telefonvonal használatbavételi szerződést kötött egy gazdasági társaság nevében eljáró, Kovalits Gáborként bemutatkozó személlyel.

Az elkövető a gyanútlan férfi lakásán használt vezetékes telefonvonalra vonatkozó használatbavételi szerződést ajánlott 400 ezer forint/hónap ellentételezés fejében, majd a szerződés aláírását követően a vezetékes telefonra egy készüléket szerelt fel. A sértettnek gyanússá vált az ügylet, és másnap tájékoztatást kért szolgáltatójától. Ekkor derült ki, hogy a felszerelt készülék alig egy nap alatt több mint 1 millió forintos forgalmat generált. A becsapott férfi ezután tett feljelentést.

A XVII. kerületi nyomozók elfogták a sértett lakásán ismételten megjelenő csalót, igazoltatása során kiderült valódi személyazonossága is. M. József gépkocsijából különböző iratok, biankó szerződések, valamint a korábban lefoglalt készülékkel megegyező szerkezetek is előkerültek.

A kirendelt informatikus szakértő előzetes véleménye szerint az M. József által felszerelt készülék egy olyan elektromos szerkezet, amely máshonnan vett jeleket nem továbbít, de alkalmas előre beprogramozott számok folyamatos újrahívására. A készülék az előre beprogramozott emelt díjas számok folyamatos újrahívásával rövid időn belül hatalmas összegű telefonszámlákat generál.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyomozás adatai szerint M. József terhére további két, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény is róható. A nyomozó hatóság előtt jelenleg ismert három csalás során több mint 100 millió forint kár keletkezett. Az illetékes bíróság M.József házi őrizetét rendelte el.

Az eljárás eddigi adatai szerint alappal feltehető, hogy M. József korábban hasonló módszerrel többeket is becsapott.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem