Vigyázz az okostelefonnal, többmilliós is lehet a számlád!

Pénzcentrum
2012. május 10. 19:52

2 millió 350 ezer forintos telefonszámlát kapott kézhez egy pécsi magánszemély. Kiderült, készüléke mobilinternete rákapcsolódott a horvátországi hálózatra, amikor a határtól 20 kilométerre, a Siklós melletti szőlőhegyen tartózkodott - írja a Bors.

Nem hitt a szemének az a pécsi lakos, aki nemrégiben kézhez kapta mobiltelefon-számláját. A csekken 2 millió 350 ezer forint szerepelt. Kiderült: készüléke önállósította magát, és mobil internete zabálta fel a pénzt.

- A barátnőm siklósi szőlőjében dolgoztunk március elején. Ebédszünetben csevegtem fél órát a Németországban élő fiammal - mesélte a Borsnak Baranyai Géza. Mint kiderült, a bekapcsolva hagyott készülék mobilinternete rákapcsolódott az egyik horvát mobilhálózatra, pedig a férfi nem hagyta el az országot, a határtól 20 kilométerre volt a Siklós melletti szőlőhegyen. Nem vette észre, hogy a szomszédos ország rendszerére kapcsolódott a modemje, ahogyan az erre figyelmeztető SMS-t sem látta.

Észrevétlenül bonyolított le egy CD-nyi adatforgalmat. A férfi reklamált a szolgáltatónál, végül csaknem kétmillió forintot elengedtek a számlaösszegből. A maradék 350 ezret egy év alatt kell törlesztenie. A szolgáltató nem nyilatkozik, mindössze egy általános tájékoztatóban azt fejtették ki, hogy az ügyfeleknek körültekintően kell használniuk a készüléküket.

Mint arra korábban a Pénzcentrum.hu felhívta a figyelmet, hogy a határ mellett élőknek és gyakori utazóknak ki kell kapcsolniuk a roamingot, ez a külföldi hálózaton történő internetezést engedő beállítás ugyanis súlyos ezresekbe kerülhet a gyanútlan telefontulajdonosnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Hiába cseng a Matelcsy: így kerüld ki a telefon-különadót

Pórul járhatnak azok is, akik a régi előfizetésük mellé most vásárolnak okostelefont, ha nem kötnek azonnal mobilnet-előfizetést is. Amennyiben még nincs előfizetésünk és használni szeretnénk az új készülékünket, akkor első dolgunk legyen a mobilnet letiltása a menüben. Tízezres számlákat kaphatnak, akik ezt elfelejtik. Egy tavalyi határozat értelmében az új sim kártyák esetében már nem lehet aktiválni a mobilnetet az ügyfél külön kérése nélkül, de azért így is érdemes vigyázni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm