Jöhet a TV adó is?

Pénzcentrum
2012. május 17. 10:32

Közös javaslatot dolgoztak ki a mobilcégek a Nemzetgazdasági Tárcának: szerintük az igazságosság jegyében adózhatnának a műsorterjesztők is, így majdnem a felére csökkenhetne az adómaximum.

A mobilcégek azt szeretnék, ha a kábeltévé- és műholdas szolgáltatást nyújtó szolgáltatók is kivennék a részüket az adófizetésből. Így alighanem szórtabban oszlana el az az adóösszeg, amit a kormány be kíván szedni a távközlési cégektől. Ez azonban korántsem biztos, hogy így lesz. Ez a verzió ugyanis már az adóötlet megismerésekor is felmerült, s akkor állítólag a politikai kockázat miatt került le napirendről. Kétségkívül igaz ugyanakkor az is, hogy azóta az illetékesek rájöhettek: egy szektor egy-két speciális szolgáltatását adóztatni nem garancia arra, hogy a jogszabály megfelel minden hazai- és uniós szabályozásnak.

A szolgáltatók számításai szerint, ha javaslatukat a jogalkotó elfogadná, akkor a percenként és üzenetenként 2 forint összegű adóteherrel a magánszemélyek előfizetését a Kormány által javasolt 700 forint helyett havonta legfeljebb 400, a vállalati előfizetők előfizetését a Kormány által javasolt 2500 forint helyett havonta legfeljebb 1400 forint adó terhelné. Javasolták azt is, hogy a külföldi roaming szolgáltatásra az új adó ne terjedjen ki.

A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone nyomatékosan kéri az Országgyűlést, hogy javaslataikat fontolja meg, és ha az új adó végül elfogadásra kerül, azt a javasolt módosításokkal iktassa törvénybe.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?