21 °C Budapest

Újjászülethet a korengedményes nyugdíj, ez lesz Matolcsy új adójából?

Pénzcentrum
2012. május 6. 19:05

A korengedményes nyugdíjazási lehetőség valamilyen formában történő visszaállítását fontolgatja a kormány a vegyipari szakszervezet értesülése szerint. Emellett napirenden van az év végén megszűnő korkedvezményes nyugdíjat felváltó ellátórendszer kidolgozása is. Sokan változtathatnak telefonálási szokásaikon az augusztustól bevezetésre kerülő telekomadó miatt, a Pénzcentrum.hu gyorstalpalójával te is könnyen válthatsz okostelefonra. Heti hírösszefoglaló írásait címükre kattintva olvashatod.

Újjászülethet a korengedményes nyugdíj?
A korengedményes nyugdíjazási lehetőség valamilyen formában történő visszaállítását fontolgatja a kormány a vegyipari szakszervezet értesülése szerint. Emellett napirenden van az év végén megszűnő korkedvezményes nyugdíjat felváltó ellátórendszer kidolgozása is. Ennek legfőbb oka a több tízmilliárd forintos biztos költségvetési bevételi forrás lehetősége.

Hiába cseng a Matelcsy: így kerüld ki a telefon-különadót
Kövezzenek meg drága olvasók, de szerintem valami jó is kisülhet a kormány által kiagyalt telekom-különadóból, a Matelcsyből. Elsősorban nem a költségvetési lyuk betömésére gondolok, arról már úgyis tudjuk, hogy feneketlen. A percenként 2 forintos extra költség azokat is rábírhatja egy okostelefon vásárlásra, akik eddig ódzkodtak tőle. Jövő ilyenkor már remélem tele lesz a Viber telefonkönyvem és még nagymamámmal is adó és költségmentesen beszélhetek. Azoknak segít a Pénzcenrtrum.hu cikke, akik csatlakoznának ehhez a "telefonforradalomhoz".

Mindenkinek elérhető az árfolyamrögzítés május 2-től?
Itt már kérheted az árfolyamrögzítést: friss lista
Mától a nem közszférában dolgozó devizahitelesek is kérhetik az új árfolyamrögzítést. Az nagyobb bankok közül az OTP, MKB, Erste, CIB és az FHB Bankkövetve a Bankszövetség ajánlását és befogadják a nem közszolga devizahiteles ügyfeleik árfolyamrögzítési kérelmét is, bár fennakadás esetén a közszolgák igényei élveznek elsőbbséget.

3 nap szabadság nem elég az árfolyamrögzítéshez?
Több nagyobb bank is nyitott és várja a lakáscélú jelzáloghitelesek rohamát. A bankszövetség ajánlásának eleget tevő hitelintézetek már május 2-tól befogadják a nem közszférás lakáshitelesek kérelmét. A legtöbb bank figyelmezteti ügyfeleit, hogy a forgalom nagyarányú növekedése esetén előnyben részesítik a közalkalmazottak kérelmét, ezért érdemes sietni vagy időpontot foglalni.

>> Árfolyamrögzítés kalkulátor <<


IKEA: itt az év botránya! A piszkos múlt árnyékában...
Súlyos vádakkal gyanúsította meg a svéd közszolgálati televízió a világ legnagyobb lakberendezési üzletláncát. Egy ma bemutatásra kerülő riport szerint ugyanis az IKEA olyan beszállítókkal működött együtt, akik az egykori NDK politikai foglyaival végeztettek kényszermunkát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Rengeteg pénzt elbukhatsz: nézd meg az adófolyószámládat!
Többszörösen félretájékoztatta az adóhatóság a Pénzcentrum.hu olvasóját, akinek ez több mint 10 ezer forintjába került. Ennél többet is bukhatnak az adózók, ha nem ellenőrzik idejében, hogy valós összeget mutat-e az adófolyószámlájuk. Az eset mindenki számára tanulságul szolgálhat.

Jobb, ha vigyázol: ellentmondó tanácsok lakásvásárláshoz
Az utóbbi években, különösen a hazai lakáspiac kvázi összeroppanása óta - szinte minden nap lehetett olvasni a hazai sajtóban különféle ingatlanpiaci elemzéseket, melyek a legkülönbözőbb, egymásnak sokszor teljesen ellentmondó tanácsokat adták a lakásvásárláshoz, illetve ma már megmosolyogtató jövőképet vetítettek előre. Összegyűjtöttük a legnagyobb elemzői tévedéseket: rosszul járt volna az, aki ezek alapján hoz befektetési döntést.

Olcsóbban köthetsz biztosítást? Érdemes lépni az új adó miatt
Átrendezheti a biztosítási piacot a Széll Kálmán-tervben megszellőztetett biztosítási adó, rivalizálás és díjcsökkentés is várható. A legnagyobb mozgás a lakásbiztosítás terén lehet, mert itt van a legtöbb passzív, elavult szerződés, amit az adóemelés hatására érdemes majd olcsóbbra váltani. Elképzelhető, hogy ezek az ügyfelek az adó ellenére is spórolnak majd egy új szerződéssel - latolgat egy biztosítási alkusz, aki szerint a biztosítási piac csaknem minden szegmensén tömeges átszerződések kezdődhetnek.

Lemondott a magyar miniszter, ennyi pénz jár neki

Csaknem 2 millió forint juttatással a zsebében távozik posztjáról Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Emellett az április végéig a minisztert időarányosan megillető, ki nem adott szabadságnapok megváltása címén is több százezer forintot kell neki kifizetni.

Liptai Claudia cégét is elérte a végrehajtó

Végrehajtás fenyegette Liptai Claudia egyik cégét néhány tízezer forint miatt. A műsorvezetőt céges autóval kapcsolatos szabálytalanság miatt büntették meg - értesült a Blikk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem