3 °C Budapest

Legalább a nyaralás alatt olcsóbb lesz a telefon

Pénzcentrum
2012. május 12. 20:31

Július 1-jétől még olcsóbb lesz külföldön mobilozni és mobilinternetezni. A díjak csökkentéséről szóló, az Európai Tanáccsal előzetesen egyeztetett rendeletről csütörtökön szavazott az EP.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Júliustól tovább csökkennek a külföldi mobilhasználat (roaming) díjai, a telefonálás és a szöveges üzenetek küldése mellett pedig a mobil adatforgalom esetében is uniós rendelet szabályozza a felszámolható díjak felső határát.

2012. július 1-jétől minden letöltött megabájt után legfeljebb 70 eurócentet számolhatnak fel a szolgáltatók. 2013 júliusától a felső határ 45 cent, 2014 júliusától pedig 20 cent lesz. A mobil adatszolgáltatás díjainak leszorítását kifejezetten szorgalmazta az EP. Jelenleg ugyanis nincs maximalizálva, hogy mennyit kérhetnek a szolgáltatók ezért.

Július 1-jétől a mobilhívások díja percenként a jelenlegi 35 cent helyett legfeljebb 29 cent lesz. 2014 júliusától pedig 19 cent lesz az árplafon. Olcsóbb lesz az SMS-küldés is: a mostani 11 cent helyett idén júliustól 9 centért, 2014. július 1-jétől pedig 6 centért lehet majd külföldről szöveges üzeneteket küldeni.

A mobiltársaságok ügyfeleinek 2014. július 1-jétől arra is lehetőségük lesz, hogy a roaming szolgáltatást külön, egy másik szolgáltatótól rendeljék meg, eredeti telefonszámukat megtartva. A szolgáltatóváltás ingyenes lesz, a váltás lehetőségéről pedig a szolgáltatóknak kötelező lesz tájékoztatniuk az ügyfeleket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?