5 °C Budapest

Legalább a nyaralás alatt olcsóbb lesz a telefon

Pénzcentrum
2012. május 12. 20:31

Július 1-jétől még olcsóbb lesz külföldön mobilozni és mobilinternetezni. A díjak csökkentéséről szóló, az Európai Tanáccsal előzetesen egyeztetett rendeletről csütörtökön szavazott az EP.

Júliustól tovább csökkennek a külföldi mobilhasználat (roaming) díjai, a telefonálás és a szöveges üzenetek küldése mellett pedig a mobil adatforgalom esetében is uniós rendelet szabályozza a felszámolható díjak felső határát.

2012. július 1-jétől minden letöltött megabájt után legfeljebb 70 eurócentet számolhatnak fel a szolgáltatók. 2013 júliusától a felső határ 45 cent, 2014 júliusától pedig 20 cent lesz. A mobil adatszolgáltatás díjainak leszorítását kifejezetten szorgalmazta az EP. Jelenleg ugyanis nincs maximalizálva, hogy mennyit kérhetnek a szolgáltatók ezért.

Július 1-jétől a mobilhívások díja percenként a jelenlegi 35 cent helyett legfeljebb 29 cent lesz. 2014 júliusától pedig 19 cent lesz az árplafon. Olcsóbb lesz az SMS-küldés is: a mostani 11 cent helyett idén júliustól 9 centért, 2014. július 1-jétől pedig 6 centért lehet majd külföldről szöveges üzeneteket küldeni.

A mobiltársaságok ügyfeleinek 2014. július 1-jétől arra is lehetőségük lesz, hogy a roaming szolgáltatást külön, egy másik szolgáltatótól rendeljék meg, eredeti telefonszámukat megtartva. A szolgáltatóváltás ingyenes lesz, a váltás lehetőségéről pedig a szolgáltatóknak kötelező lesz tájékoztatniuk az ügyfeleket.

 

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10