0 °C Budapest

Újabb világcég nyitott boltot Magyarországon

Pénzcentrum
2012. április 3. 19:02

Megnyitotta első magyarországi márkaboltját Budapesten az angol The Body Shop kizárólagos hazai képviselete, az Avanzo-Trade Kft.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Budapesten, az Aréna Plázában nyílt meg a mai napon az első magyarországi The Body Shop márkabolt. A kozmetikai cikkeket gyártó cég termékeinek előállításában kiemelkedő szerepet játszanak a világ eldugott zugaiban élő, nehéz helyzetű, szegény közösségek, amelyektől alapanyagokat, ajándéktárgyakat, kiegészítőket vásárol a társaság.

Az úgynevezett Community Trade (közösségi kereskedelem) program tisztes megélhetést kínál a résztvevő közösségeknek, bekapcsolva őket a világkereskedelembe. A biztos megélhetésért cserébe hosszú távon és egyenletesen kiemelkedő minőségű anyagokat és termékeket állítanak elő, ami a cég számára komoly versenyelőnyt jelent. A kozmetikai társaság idén bevezeti első The Body Shop Foundation termékét. Az abból származó értékesítési bevételek az adott régióban élő helyi közösségekhez jutnak majd el a vásárlók szavazatai alapján.

A The Body Shop Internationalt 1976-ban alapította Dame Anita Roddick. Az első bolt Brightonban, Anglia déli partján nyílt, és mindössze 25, kézzel kikevert kozmetikumot forgalmazott. Mára a The Body Shop International 2500-nál is több üzletet üzemeltet, és több mint 1200 különféle terméket forgalmaz.

Az angol társaság érte el, hogy ma az Európai Unióban már nem lehet olyan kozmetikumokat forgalmazni, illetve alapanyagokat felhasználni, amelyek hatását állatokon teszteltek. A társaság fontosnak tartja a hulladék mennyiségének csökkentését is, ezért olyan műanyag flakonokat használ, amelyek teljes egészében újra felhasznált anyagból készülnek. 

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06