1 °C Budapest

Újabb világcég nyitott boltot Magyarországon

Pénzcentrum
2012. április 3. 19:02

Megnyitotta első magyarországi márkaboltját Budapesten az angol The Body Shop kizárólagos hazai képviselete, az Avanzo-Trade Kft.

Budapesten, az Aréna Plázában nyílt meg a mai napon az első magyarországi The Body Shop márkabolt. A kozmetikai cikkeket gyártó cég termékeinek előállításában kiemelkedő szerepet játszanak a világ eldugott zugaiban élő, nehéz helyzetű, szegény közösségek, amelyektől alapanyagokat, ajándéktárgyakat, kiegészítőket vásárol a társaság.

Az úgynevezett Community Trade (közösségi kereskedelem) program tisztes megélhetést kínál a résztvevő közösségeknek, bekapcsolva őket a világkereskedelembe. A biztos megélhetésért cserébe hosszú távon és egyenletesen kiemelkedő minőségű anyagokat és termékeket állítanak elő, ami a cég számára komoly versenyelőnyt jelent. A kozmetikai társaság idén bevezeti első The Body Shop Foundation termékét. Az abból származó értékesítési bevételek az adott régióban élő helyi közösségekhez jutnak majd el a vásárlók szavazatai alapján.

A The Body Shop Internationalt 1976-ban alapította Dame Anita Roddick. Az első bolt Brightonban, Anglia déli partján nyílt, és mindössze 25, kézzel kikevert kozmetikumot forgalmazott. Mára a The Body Shop International 2500-nál is több üzletet üzemeltet, és több mint 1200 különféle terméket forgalmaz.

Az angol társaság érte el, hogy ma az Európai Unióban már nem lehet olyan kozmetikumokat forgalmazni, illetve alapanyagokat felhasználni, amelyek hatását állatokon teszteltek. A társaság fontosnak tartja a hulladék mennyiségének csökkentését is, ezért olyan műanyag flakonokat használ, amelyek teljes egészében újra felhasznált anyagból készülnek. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52