Súlyos vádak Norbi üzletével szemben

Pénzcentrum
2012. március 31. 15:32

Közönséges lisztből és cukorból készült termékeket árultak Schobert Norbi egyik boltjában. A fitneszguru azonnal megvonta az üzlet franchise-jogát - írja a Bors.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Schobert Norbi franchise bolthálózata egyik vidéki üzletének vezetője - feltételezhetően a nagyobb haszon reményében - úgy döntött, hogy a boltjától nem messze lévő pékségből szerzi be az árut, amelyet aztán a Norbi nevével fémjelzett boltjában értékesített.

- A másik boltban vásárolt termékek finomított cukrot és finomított lisztet tartalmaztak, amelyek halálos ellenségei a cukorbetegeknek és természetesen a diétázóknak is. A legnagyobb veszély abban rejlik, hogy nem tudja az illető, mit eszik, ezért előfordulhat, hogy nagyobb mennyiséget visz be, ami károsítja a szervezetet. Itt életekkel játszik az, aki egy beteg embert becsap - ecsetelte a Borsnak Schobert Norbi, akinek figyelmét az egyik törzsvendég hívta fel a visszaélésre. Az ellenőrzés során a rendszerhez nem tartozó termékeket, illetve klinikai vizsgálat nélküli, gyanús, fehér gyógyszerzacskós, diabetikusnak mondott terméket is találtak az üzletben.

"Ezért minden esetben kizárás jár, a nevünk alatt csak a saját süteményeinkért, pékárunkért vállalunk felelősséget" - hangsúlyozta Norbi.

Mint ismert, két évvel ezelőtt a fitneszgurunak a saját lisztje miatt gyűlt meg a baja a Gazdasági Versenyhivatallal. Norbi azt állította, hogy az Update péksütemények szénhidrátmentes lisztből készülnek, csökkentett szénhidráttartalmúak, testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző hatással rendelkeznek és cukorbetegek számára is ajánlottak.

A GVH vizsgálatot indított, hogy ellenőrizze a fenti reklámállítások valóságtartalmát. Az ellenőrzés során Norbinak nem sikerült igazolnia, hogy az Update péksütemények kizárólag szénhidrátmentes lisztből készülnek. A társaság által benyújtott, illetve a vizsgálat által feltárt dokumentumok, adatok nem bizonyították, hogy az Update péksütemények energiatartalma minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható, hagyományos termékeké. A versenyhivatal mindezek miatt 3 millió forintos bírsággal sújtotta Norbi cégét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A norbi.hu oldal most azt hirdeti, hogy a jelenlegi labormérések alapján a péksütemények 70 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak. A liszt szénhidrát tartalmát természetes rostokkal, növényi fehérjékkel csökkentik. A honlap tanúsága szerint a fejlesztéseket folyamatosan független labormérésekkel ellenőrzik.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06