2 °C Budapest

Súlyos vádak Norbi üzletével szemben

Pénzcentrum
2012. március 31. 15:32

Közönséges lisztből és cukorból készült termékeket árultak Schobert Norbi egyik boltjában. A fitneszguru azonnal megvonta az üzlet franchise-jogát - írja a Bors.

Schobert Norbi franchise bolthálózata egyik vidéki üzletének vezetője - feltételezhetően a nagyobb haszon reményében - úgy döntött, hogy a boltjától nem messze lévő pékségből szerzi be az árut, amelyet aztán a Norbi nevével fémjelzett boltjában értékesített.

- A másik boltban vásárolt termékek finomított cukrot és finomított lisztet tartalmaztak, amelyek halálos ellenségei a cukorbetegeknek és természetesen a diétázóknak is. A legnagyobb veszély abban rejlik, hogy nem tudja az illető, mit eszik, ezért előfordulhat, hogy nagyobb mennyiséget visz be, ami károsítja a szervezetet. Itt életekkel játszik az, aki egy beteg embert becsap - ecsetelte a Borsnak Schobert Norbi, akinek figyelmét az egyik törzsvendég hívta fel a visszaélésre. Az ellenőrzés során a rendszerhez nem tartozó termékeket, illetve klinikai vizsgálat nélküli, gyanús, fehér gyógyszerzacskós, diabetikusnak mondott terméket is találtak az üzletben.

"Ezért minden esetben kizárás jár, a nevünk alatt csak a saját süteményeinkért, pékárunkért vállalunk felelősséget" - hangsúlyozta Norbi.

Mint ismert, két évvel ezelőtt a fitneszgurunak a saját lisztje miatt gyűlt meg a baja a Gazdasági Versenyhivatallal. Norbi azt állította, hogy az Update péksütemények szénhidrátmentes lisztből készülnek, csökkentett szénhidráttartalmúak, testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző hatással rendelkeznek és cukorbetegek számára is ajánlottak.

A GVH vizsgálatot indított, hogy ellenőrizze a fenti reklámállítások valóságtartalmát. Az ellenőrzés során Norbinak nem sikerült igazolnia, hogy az Update péksütemények kizárólag szénhidrátmentes lisztből készülnek. A társaság által benyújtott, illetve a vizsgálat által feltárt dokumentumok, adatok nem bizonyították, hogy az Update péksütemények energiatartalma minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható, hagyományos termékeké. A versenyhivatal mindezek miatt 3 millió forintos bírsággal sújtotta Norbi cégét.

A norbi.hu oldal most azt hirdeti, hogy a jelenlegi labormérések alapján a péksütemények 70 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak. A liszt szénhidrát tartalmát természetes rostokkal, növényi fehérjékkel csökkentik. A honlap tanúsága szerint a fejlesztéseket folyamatosan független labormérésekkel ellenőrzik.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?