Súlyos vádak Norbi üzletével szemben

Pénzcentrum
2012. március 31. 15:32

Közönséges lisztből és cukorból készült termékeket árultak Schobert Norbi egyik boltjában. A fitneszguru azonnal megvonta az üzlet franchise-jogát - írja a Bors.

Schobert Norbi franchise bolthálózata egyik vidéki üzletének vezetője - feltételezhetően a nagyobb haszon reményében - úgy döntött, hogy a boltjától nem messze lévő pékségből szerzi be az árut, amelyet aztán a Norbi nevével fémjelzett boltjában értékesített.

- A másik boltban vásárolt termékek finomított cukrot és finomított lisztet tartalmaztak, amelyek halálos ellenségei a cukorbetegeknek és természetesen a diétázóknak is. A legnagyobb veszély abban rejlik, hogy nem tudja az illető, mit eszik, ezért előfordulhat, hogy nagyobb mennyiséget visz be, ami károsítja a szervezetet. Itt életekkel játszik az, aki egy beteg embert becsap - ecsetelte a Borsnak Schobert Norbi, akinek figyelmét az egyik törzsvendég hívta fel a visszaélésre. Az ellenőrzés során a rendszerhez nem tartozó termékeket, illetve klinikai vizsgálat nélküli, gyanús, fehér gyógyszerzacskós, diabetikusnak mondott terméket is találtak az üzletben.

"Ezért minden esetben kizárás jár, a nevünk alatt csak a saját süteményeinkért, pékárunkért vállalunk felelősséget" - hangsúlyozta Norbi.

Mint ismert, két évvel ezelőtt a fitneszgurunak a saját lisztje miatt gyűlt meg a baja a Gazdasági Versenyhivatallal. Norbi azt állította, hogy az Update péksütemények szénhidrátmentes lisztből készülnek, csökkentett szénhidráttartalmúak, testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző hatással rendelkeznek és cukorbetegek számára is ajánlottak.

A GVH vizsgálatot indított, hogy ellenőrizze a fenti reklámállítások valóságtartalmát. Az ellenőrzés során Norbinak nem sikerült igazolnia, hogy az Update péksütemények kizárólag szénhidrátmentes lisztből készülnek. A társaság által benyújtott, illetve a vizsgálat által feltárt dokumentumok, adatok nem bizonyították, hogy az Update péksütemények energiatartalma minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható, hagyományos termékeké. A versenyhivatal mindezek miatt 3 millió forintos bírsággal sújtotta Norbi cégét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A norbi.hu oldal most azt hirdeti, hogy a jelenlegi labormérések alapján a péksütemények 70 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak. A liszt szénhidrát tartalmát természetes rostokkal, növényi fehérjékkel csökkentik. A honlap tanúsága szerint a fejlesztéseket folyamatosan független labormérésekkel ellenőrzik.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem