4 °C Budapest

Itt a Tesco nagy bejelentése: mindenki erre várt

Pénzcentrum
2012. február 28. 09:50

Márciustól indul a Tesco mobilszolgáltatása - jelentették be a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az áruházlánc Magyarország negyedik független mobilszolgáltatójaként definiálta magát, a Tesco Mobile, a Tesco és a Vodafone közös - 50-50 százalékban tulajdonolt - vállalkozása független mobilszolgáltatóként fog működni a magyar piacon. A vállalat Tesco Mobile néven fogja kínálni szolgáltatásait a magyarországi Tesco áruházakban, a Vodafone technológiájának és hálózatának támogatásával.

A mai tájékoztatón elhangzott: a készülékek a Tesco áruházak országos hálózatán keresztül lesznek hozzáférhetőek. "Ez egy igen izgalmas vállalkozás a Tesco számára" - mondta Gerry Gray, az áruházlánc magyarországi ügyvezető igazgatója. A sajtótájékoztatón részt vett  Beck György, Vodafone Magyarország Zrt. elnöke is: bevezetőjükben mindketten az együttműködés jelentőségét hangsúlyozták.


Az új szolgáltató a 31-es hívószámot kapta, a készülékek négy napon belül elérhetőek lesznek. Az első hálózaton belüli "csörgetéssel" kezdődött a Reszkető Péter, Tesco Mobile vezérigazgatójának előadása.

Mindent megdupláznak

Reszkető Péter elmondta: 29,5 forintért telefonálhatunk majd minden hálózatba a Tesco feltöltő kártyás csomagjával. Valójában a percdíj 59 forint lesz, de mivel minden felöltést megdupláz a Tesco, úgy is számolhatunk, hogy 29,5 forintba kerül a hívás az előfizetőknek. Bármely áruházban fel lehet tölteni a készülékeket, ahol dupla pontot írnak jóvá a klubkártya tulajdonosoknak. A csomagban 10 megabájt ingyen internet is elérhető, ezt plusz díjakért cserébe lehet növelni.

A feltöltési értéket csak 30 napig érvényes bónusszal duplázza meg a Tesco, ezért érdemes figyelni arra, hogy az új csomag esetében annyival töltsük fel a keretünket, hogy a bónuszt 1 hónapon belül le tudjuk beszélni. A legkisebb feltölthető egység 2 ezer forint. A rendszer elsőnek mindig a bónuszok összegéből vonja le a hívásköltséget, így könnyebben elérhető a 29,5 forintos percdíj.

Maga a SIM kártya 500 forintba fog kerülni, ebből 300 le is beszélhető (5 percre elegendő). Annyira rá akarja venni az áruház az új csomag kipróbálására az embereket, hogy a megvásárolt készülékek közül az egyik olcsóbb 2 hálózatot, azaz két SIM kártyát is tud kezelni. Ezzel gyakorlatilag a Tesco eszközével a régi szám és előfizetés használata mellett lehet kipróbálni a szolgáltatást.


A kínálat másik "csúcsa" a Samsung készüléke, a Galaxy Mini lesz, mellyel a mobilinternet adta lehetőségek is kiaknázhatóak. A hagyományos telefonokat keresők is válogathatnak, 3 további készülék várja őket. A legolcsóbb készülég a 2 990 forintért kínált Samsung E1080-as lesz, a legdrágább pedig a már említett Samsung Mini, 31 990 forintért.

Újságírói kérdésre Reszkető Péter elmondta, hogy később lehetségesnek tartja előfizetéses szolgáltatás beindítását is, de egyelőre csak a Tesco Mobile Dupla csomagot kínálják ügyfeleiknek.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?