Meglépte a Tesco: így kell letörni az üzemanyagárat

Pénzcentrum
2012. január 30. 19:32

Elképesztő akcióval próbálja meg letörni az üzemanyagárakat, és egyúttal vásárlásra ösztönözni a briteket a Tesco.

Több ezer forintot is spórolhatnak a tankoláson azok a Tesco vásárlók Nagy Britanniában, akik minimum 60 fontot (21 ezer forint) hagynak ott az áruház kasszájánál. Az áruházlánc ugyanis egy elképesztő akcióval lepte meg leendő vásárlóit; minden egyes 60 fontnyi vásárlás után 10 penny-t (~35 forint) elengednek az üzemanyag literenkénti árából a társaság benzinkútjainál.

A szigetországban a Magyar Autóklub legfrissebb statisztikái szerint átlagosan 1,328 fontért (465 forint) mérnek egy liter 95-ös benzint, míg a gázolaj kicsivel drágább; a dízelért átlagosan 1,411 fontos (494 forint) literenkénti árat számítanak fel. Az áruházlánc akciójával tehát az átlag árat alapul véve egy 50 literes tankolás esetén a benzines, illetve a dízeles autóval járók is mintegy 5 fontot (1750 forint) takaríthatnak meg.

Korábban: "Sógoréknak meg sem kottyan a brutális benzinár"

Természetesen ez az összeg a többszöröse is lehet, hiszen a hírek szerint minden egyes elköltött 60 font után jár az egyszeri tankoláskor felhasználható kedvezmény, tehát, ha valaki mondjuk 120 fontért vásárolt, máris megduplázódik a tankolásnál megspórolható összeg.

Az üzemanyagár alakulása a hazai autóstársadalmat is sokkolja, azonban rövid időn belül nem számíthatunk rá, hogy a Tesco nálunk is előrukkol ezzel az akcióval. 2009 közepe óta ugyanis mind az 51 korábbi Tesco benzinkút Shell márkanéven működik, s a két társaság 15 évre szóló bérleti megállapodása értelmében ez még jó darabig így is marad.

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?