11 °C Budapest

Meglépte a Tesco: így kell letörni az üzemanyagárat

Pénzcentrum
2012. január 30. 19:32

Elképesztő akcióval próbálja meg letörni az üzemanyagárakat, és egyúttal vásárlásra ösztönözni a briteket a Tesco.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több ezer forintot is spórolhatnak a tankoláson azok a Tesco vásárlók Nagy Britanniában, akik minimum 60 fontot (21 ezer forint) hagynak ott az áruház kasszájánál. Az áruházlánc ugyanis egy elképesztő akcióval lepte meg leendő vásárlóit; minden egyes 60 fontnyi vásárlás után 10 penny-t (~35 forint) elengednek az üzemanyag literenkénti árából a társaság benzinkútjainál.

A szigetországban a Magyar Autóklub legfrissebb statisztikái szerint átlagosan 1,328 fontért (465 forint) mérnek egy liter 95-ös benzint, míg a gázolaj kicsivel drágább; a dízelért átlagosan 1,411 fontos (494 forint) literenkénti árat számítanak fel. Az áruházlánc akciójával tehát az átlag árat alapul véve egy 50 literes tankolás esetén a benzines, illetve a dízeles autóval járók is mintegy 5 fontot (1750 forint) takaríthatnak meg.

Korábban: "Sógoréknak meg sem kottyan a brutális benzinár"

Természetesen ez az összeg a többszöröse is lehet, hiszen a hírek szerint minden egyes elköltött 60 font után jár az egyszeri tankoláskor felhasználható kedvezmény, tehát, ha valaki mondjuk 120 fontért vásárolt, máris megduplázódik a tankolásnál megspórolható összeg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az üzemanyagár alakulása a hazai autóstársadalmat is sokkolja, azonban rövid időn belül nem számíthatunk rá, hogy a Tesco nálunk is előrukkol ezzel az akcióval. 2009 közepe óta ugyanis mind az 51 korábbi Tesco benzinkút Shell márkanéven működik, s a két társaság 15 évre szóló bérleti megállapodása értelmében ez még jó darabig így is marad.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?